Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Θεσσαλονίκη καθώς σημειώθηκαν διάφορα προβλήματα, κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 500 κλήσεις για παροχή συνδρομής ενώ έχει προχωρήσει και σε αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκη, Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά.

Η καταιγίδα «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Την ίδια ώρα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν, προκλήθηκαν προβλήματα σε δρόμους.

Επίσης, έκλεισε η υπόγεια διάβαση στο ύψος της Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο, λόγω υπερχείλησης υδάτων. Στο σημείο μετέβη η Τροχαία η οποία ρύθμισε την κυκλοφορία ενώ πήγε και συνεργείο για την άντληση των υδάτων.

Επίσης, στον δρόμο από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Φίλυρο, είχε πλημμυρίσει ιρλανδική διάβαση.

Η καταιγίδα «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν και άνοιξαν οι ουρανοί. Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από χθες το βράδυ έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά:

Από χθες το βράδυ (04-09-2022) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (05-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Σήμερα Δευτέρα (05-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία τη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ εδώ και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Μήνυμα από το 112 και στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής, το 112 ήχησε στα κινητά των Θεσσαλονικέων με την Πολιτική Προστασία να εφιστά την προσοχή των πολιτών και να τους ζητά να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις για το επόμενο 24ωρο.

Επίσης, σύμφωνα με το voria.gr, προβλήματα εντοπίστηκαν επί της οδού Ρήγα Φεραίου όπου η βροχή ξήλωσε τα πεζοδρόμια αλλά και τους προφυλακτήρες από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Παράλληλα, ο χείμαρρος πήρε μαζί του κάδους αλλά και ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο κατέληξε σε ιχθυοπωλείο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ξυπνήσουν και να δουν ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Μάλιστα, το νερό κατέβασε πέτρες, χώματα αλλά και φερτά υλικά.

Υπενθυμίζεται πως στη συγκεκριμένη οδό είχε παρασυρθεί και ένας διανομέας κατά την έντονη βροχόπτωση της Παρασκευή.