search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία Emil: Πλημμύρησε η Παραλιακή στην Αθήνα – Φούσκωσε ο Πηνειός – Προβλήματα και στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η κακοκαιρία Emil έκανε αισθητή την εμφάνιση της προκαλώντας προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας

Κακοκαιρία Emil: Πλημμύρησε η Παραλιακή στην Αθήνα - Φούσκωσε ο Πηνειός - Προβλήματα και στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η κακοκαιρία Emil, έκανε την εμφάνιση της πριν λίγη ώρα, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Αττική, με βροχές και καταιγίδες, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο ουρανός είχε σκοτεινιάσει από τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως πριν από λίγο έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες σταγόνες βροχής. Λόγω της βροχής οι Αθηναίοι έχουν εξοπλιστεί με ομπρέλες και αδιάβροχα. Παράλληλα, αρκετοί από αυτούς προτίμησαν το αυτοκίνητο για την μετακίνησή τους, καθώς η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί.

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρησαν οι δρόμοι στην Παραλιακή στο ύψος του Καλαμακίου, κάνοντας αρκετά δύσκολη την κυκλοφορία για τους πεζούς αλλά ακόμη και για τα οχήματα.
Πλημμύρες στο Καλαμάκι

Πλημμύρες στο Καλαμάκι

Διεκόπη η κυκλοφορία στην παραλιακή στο ρεύμα προς Πειραιά και στο ύψος της Καλαμακίου λόγω της συσσώρευσης υδάτων από τη βροχή. 

Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η κίνησηστην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού από Μοσχάτο μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια, και στην κάθοδο από Κηφισιά μέχρι Νέα Φιλαδέφλεια, επίσης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη Μεσογείων και στην Κηφισίας ανά τμήματα.

Καθυστερήσεις 20΄ έως 25΄ παρατηρούνται στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Μεταμόρφωσης, αλλά και στο ρεύμα προς αεροδρόμιο.

Φούσκωσε ο Πηνείος

Η έντονη βροχόπτωση στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχει φουσκώσει ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι τοπικές αρχές στα Τρίκαλα, λόγω των βροχοπτώσεων, έχουν στήσει αναχώματα καθώς έχει φουσκώσει επικίνδυνα ο Πηνειός ενώ ανησυχία επικρατεί στο Βαλαμάνδρι όπου ενισχύουν τα αναχώματα. Επίσης, υπάρχουν καταστροφές στον ορεινό όγκο της Καλαμπάκας.

Επίσης, στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Τρικάλων έχουν αποκλειστεί μαντριά. Η σημερινή κακοκαιρία «πατάει» πάνω στα αποτυπώματα που είχε αφήσει ο «Daniel».

Βίντεο και φωτογραφίες:

plimmires-_1_
Οι καταστροφές στον ορεινό όγκο της Καλαμπάκας
plimmires-_4_
plimmires-_3_
plimmires-_2_

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, ήδη από προηγούμενη κακοκαιρία έχουν υποστεί ζημιές στις περιουσίες τους και σε γεωργικά μηχανήματα. «Μόνο φοβόμαστε; Όλοι στον αέρα είμαστε… Ζούμε με αυτό το δράμα συνέχεια. Με τον Daniel δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Είμαι αγρότης και δεν έχω να καλλιεργήσω τίποτα!» λέει αγρότης, με τον εφιάλτη των πλημμυρών να επιστρέφει στα Τρίκαλα όπου βρέχει δυνατά από χθες το βράδυ.

Η κατάσταση στα Καλύβια Τρικάλων:

trikala__1_
trikala__2_
trikala__3_

Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός από τις βροχοπτώσεις

Στο μεταξύ, ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα σε διάφορα σημεία, σε Καλαμπάκα και Τρίκαλα, με συνεργεία της Περιφέρειας να έχουν πιάσει δουλειά για να συγκρατήσουν την ορμή του νερού και να μην υπάρξει υπερχείλιση.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση στη γέφυρα Διαλεκτού στα Τρίκαλα:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από Καραβόπορο και Βαλομάνδρι:

 

 

valomandri5
valomandri4
valomandri3
valomandri2
valomandri1

Προβλήματα και στο Ναύπλιο

Η κακοκαιρία Emil, που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα μας, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο Ναύπλιο, όπου δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με τις Αργολικές Ειδήσεις στην συνοικία Κούρτη η καταρρακτώδης βροχή πλημμύρισε ισόγειες κατοικίες και υπόγεια στην οδό Οδυσσέως από τα νερά του δρόμου.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, ο Δήμος με την Πολιτική Προστασία, που κάνουν αντλήσεις υδάτων ώστε να υποχωρήσουν τα νερά από τις οικίες και να μπορέσουν οι κάτοικοι να μπουν ή να βγουν από τα σπίτια τους.