Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί μέχρι πριν λίγη ώρα στη Βόρεια Εύβοια που μετρά ξανά τις πληγές της.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, κατά τη διάρκειας της Πέμπτης 28/09 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κυρίως στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά έντονα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Πέμπτης 28/09 (24ωρο). Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία για τα ακραία φαινόμενα

Σύμφωνα με το τελευταίο επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

elias-kairos

Κακοκαιρία Elias: Στη βόρεια Εύβοια ο Κικίλιας -Συνομίλησε με κατοίκους, συναντήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση

Διαβάστε ακόμη: