Πολύ δύσκολες συνεχίζουν να είναι οι ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή καθώς στις 6 το πρωί ξεκίνησε εκ νέου η βροχή από την κακοκαιρία Elias που είχε κάνει ένα «διάλειμμα» από τις 2 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής σε αρκετά σημεία της πόλης το νερό φτάνει τα 30-40 εκατοστά σε ύψος ενώ συνολικά μέχρι τις 5:30 τα ξημερώματα είχαν γίνει 420 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Βόλο.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης στο MEGA πυροσβέστες μετέφεραν σε ασφαλή σημεία από Αλυκές, Αγριά και Νέα Ιωνία Βόλου.

«Η προσπέλαση των οχημάτων σε ορισμένα σημεία είναι ακόμα δύσκολη» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.

Κακοκαιρία Elias: Δραματική η κατάσταση στον Βόλο

Πολλά ήταν τα σπίτια που πλημμύρισαν, ειδικά οι ισόγειες κατοικίες, ενώ οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται στο νερό.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας των κατοίκων του Βόλου λόγω της κακοκαιρίας.

«Το Σάββατο το μεσημέρι ήρθε ένα μήνυμα που μας προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Την Κυριακή ήταν χαρά Θεού, Δευτέρα και Τρίτης επίσης. Πέρασαν τρεις ημέρες και λέγαμε δεν θα γίνει τίποτα», είπε ο Μάκης Θεοδώρου, κάτοικος του Βόλου.

«Από το απόγευμα και μετά ξαναζήσαμε ένα νέο Daniel. Δεν μας προειδοποίησε κανείς, οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω και η προετοιμασία της πολιτείας είναι ανύπαρκτη. Ο Βόλος είναι όλος πλημμυρισμένος».

Οι κάτοικοι της περιοχής φώναζαν ώστε να καθαριστούν τα ρέματα για να αποφύγουν τις ίδιες εικόνες με την κακοκαιρία Daniel, με τον κο Θεοδώρου να καταγγέλλει πως «στον Κραυσίδωνα είχαν ένα φορτηγό και μία τσάπα μόνο», με αποτέλεσμα ο ποταμός να γεμίσει ξανά με μπάζα και να υπερχειλίσει.

Διαβάστε ακόμη: