Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ακραία κακοκαιρία Daniel και το βράδυ της Τετάρτης μήνυμα από το 112 ήχησε στην Αττική, καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Καταιγίδα πλήττει την Αττική, αυτή την ώρα, ενώ το ισχυρό φαινόμενο δημιούργησε δεκάδες προβλήματα το απόγευμα.

Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες από την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το μετρό στον «Ευαγγελισμό»,με πολίτες να παρασύρονται από νερά και να κινδυνεύουν να πνιγούν.

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμού ενός 82χρονου αγνοούμενου στην Καρδίτσα, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Ο ηλικιωμένος, αγνοούνταν στον Ελληνόπυργο, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από όχημα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι Πυροσβέστες τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο το οποίο δεν μπορούσε να πλησιάσει το σημείο.

O 82χρονος είναι ο τρίτος νεκρός της κακοκαίριας Daniel.

Καταστροφές στην Καρδίτσα – Νέο 112

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, με την κακοκαιρία Daniel να συνεχίζει να σαρώνει την ευρύτερη περιοχή.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Καρδίτσας λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη θεσσαλική πόλη από χθες, έχουν προκαλέσει πλημμύρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αρχές απευθύνουν έκκληση σε όσους βρίσκονται σε υπόγειους και ισόγειους χώρους, να απομακρυνθούν από αυτούς.

Όπως θα δείτε σε βίντεο και εικόνες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας είναι τραγική, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να επιμένουν.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι», ανέφερε πως «το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη» και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Φάρσαλα, καθώς τα φαινόμενα αναμένονται ιδιαιτέρως ακραία.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον τεράστιο όγκο νερού που ήδη έχει πέσει στην περιοχή της Καρδίτσας και, δυστυχώς, τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες στην περιοχή.

Όπως θα δείτε, ο ποταμός «Καράμπαλης» βρίσκεται στο όριο να υπερχειλίσει.

Εγκλωβίστηκε οικογένεια Λετονών σε χωριό της Εύβοιας

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, οικογένεια Λετονών έχει εγκλωβιστεί στο χωριό Καστρί του δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Στο σημείο προσπαθούν να φτάσουν για να απεγκλωβίσουν την οικογένεια, που βρέθηκε σε χωριό της βόρειας Εύβοιας για διακοπές, συνεργεία του δήμου αλλά και της Περιφέρειας, ωστόσο αυτό είναι δύσκολο καθώς το οδικό δίκτυο έχει κοπεί στα δύο από την ισχυρή βροχόπτωση.

Καταστράφηκε ο δρόμος από Βόλο προς Πορταριά, στο ύψος του Άνω Βόλου

Εικόνες αποκάλυψης άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel σε όλη τη χώρα. Η μανία της δυνατής βροχόπτωσης ήταν τέτοια που με το πρώτο φως της ημέρας συνειδητοποιήσαμε όλοι το μέγεθος των καταστροφών, ιδιαίτερα στον Βόλο.

Ο δρόμος που μέχρι χθες, ανέβαινε στο Πήλιο, και πιο συγκεκριμένα προς Πορταριά, δεν υπάρχει πια και η πρόσβαση έχει αποκοπεί.
Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο μέσω του χωριού Άλλης Μεριάς, με τους φορείς να τονίζουν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όλα τα σημεία.

Λίμνη η εθνική οδός

Η κακοκαιρία, μεταξύ όλων των άλλων δεινών που έχει προκαλέσει, έχει κόψει τη χώρα στα δύο, καθώς έχει κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Οι εικόνες του Larissanet είναι αποκαλυπτικές… Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, τα νερά έχουν φτάσει μέχρι το οδόστρωμα.

Κλειστή και στα δύο ρεύματα η Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας επισημαίνεται πως αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη), από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας).

Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και, μέσω της περιφερειακής Οδού Τρικάλων, θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων και ακολούθως στον αυτοκινητόδρομο Ε-65.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από περιοχή κοντά στα διόδια Μοσχοχωρίου, λίγο μετά τη Λάρισα, προς Θεσσαλονίκη:

Πλημμύρες σε όλο σχεδόν τον νομό Τρικάλων

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των Τρικάλων, με την κακοκαιρία Daniel να έχει δημιουργήσει εκτεταμένες καταστροφές και τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους.

Στα Μεγάλα Καλύβια είναι στραμμένη η προσοχή της Πολιτικής Προστασίας δεδομένου ότι ήδη έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις στην περιοχή ενώ πλημμυρισμένοι είναι και δρόμοι μέσα στο χωριό.

Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζει να πέφτει με ένταση και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, έχει «φουσκώσει» ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα στον ορεινό όγκο σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο, αλλά 36 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν με επιτυχία από το πρωί, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι καθαροί για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο αντιπεριφερειάχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή αυτές να γίνονται με χαμηλές ταχύτητες, καθώς το οδικό δίκτυο σε ορισμένα σημεία έχει καλυφθεί από ποσότητες νερού.

megala_kalyvia__13_

Περισσότερα από 70 μηχανήματα βαρέως τύπου, της Περιφερειακής Ενότητας, των Δήμων αλλά και ιδιωτών, επιχειρούν σε διάφορα σημεία ποταμών και παραποτάμων με τεχνικές παρεμβάσεις ή στήνοντας αναχώματα για την αποφυγή υπερχείλισης, ενώ και στην περιοχή Καλαμπάκας πλημμυρίζουν εκτάσεις εξαιτίας του ύψους της βροχής.

Πηνειός, Ληθαίος και Πορταϊκός ποταμός παρακολουθούνται στενά για τη στάθμη των υδάτων τους, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην πόλη και συνοικίες των Τρικάλων, με πλημμυρισμένους δρόμους και φρεάτια που δεν μπορούν να απορροφήσουν τα βρόχινα νερά. Στην πόλη δεν έλλειψαν και οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να είναι γνωστό πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες, ενώ τουλάχιστον 150 κλήσεις για βοήθεια έχει δεχθεί έως τώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, αρκετές εξ αυτών για άντληση υδάτων από υπόγεια εμπορικών καταστημάτων και κατοικιών.

Μεγάλη κινητοποίηση στη Λάρισα για τα νερά που έρχονται από τον πλημμυρισμένο κάμπο

Σε μία απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί η Λάρισα με τις σφοδρές βροχοπτώσεις, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, να έχουν προκαλέσει σειρά προβλημάτων.

Η κατάσταση που επικρατεί με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και τον τεράστιο όρκο του νερού στον άξονα Πλατύκαμπος, Χάλκη, Νίκαια και γενικότερα στην πεδιάδα που έχει πλημμυρίσει, δημιουργεί έντονη ανησυχία για τις ανατολικές – νοτιοανατολικές συνοικίες της πόλης.

Ήδη από νωρίς το πρωί, μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου, στο Φυτώριο του Δήμου, υπάλληλοι του Δήμου γεμίζουν σάκους με άμμο, για την ενίσχυση της τάφρου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Με δεδομένη την πρόβλεψη για συνέχιση των βροχοπτώσεων μέχρι και αύριο, Πέμπτη, συστήνεται περιορισμός των μετακινήσεων κατά την εκδήλωση των φαινομένων.

Επίσης, προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων παρατηρούνται στον οικισμό Κάστρο, της κοινότητας Ραχούλας στην Δημοτική Ενότητα Κοιλάδας.

Κοζάνη: Μεγάλες καταστροφές στον κάμπο του Βελβεντού

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στις καλλιέργειες στον κάμπο του Βελβεντού Κοζάνης από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις σε ροδάκινα και νεκταρίνια.

Άνοιξαν οι ουρανοί και η βροχή που πέφτει τα τελευταία 24ωρα ξεπέρασε τα 140 κυβικά νερού μέχρι αυτήν την ώρα.

Λίγο πριν από τη συγκομιδή των τελευταίων ποικιλιών και με τη ζημιά να είναι σχεδόν ολική στις καλλιέργειες, για μια ακόμη φορά έρχονται σε απόγνωση οι ροδακινοπαραγωγοί.

Οι αγρότες της περιοχής μετρούν για μία ακόμη φορά τις ζημιές που έχουν υποστεί τα καλοκαιρινά φρούτα από την κακοκαιρία, που «χτυπά» την περιοχή για τέταρτη φορά, μέσα στον χρόνο, όπως δηλώνουν οι ίδιοι.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων «φούσκωσε» και το φαράγγι του Σκεπασμένου, χωρίς όμως να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ωστόσο λόγω της θολότητας του πόσιμου νερού, ο Δήμος Βελβεντού διένειμε εμφιαλωμένα νερά στους κατοίκους.

Απόκοσμες εικόνες στο Πήλιο

Η ορμή του νερού ήταν τέτοια που σήκωσε από τα θεμέλιά τους τα σπίτια στα χωριά του Πηλίου. Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές και συνεχίζει να δοκιμάζει ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον Πλατανιά, όπου ένα σπίτι, που βρίσκεται σε παρόχθια περιοχή, έχει ξηλωθεί από τα θεμέλια και στηρίζεται πάνω σε λεωφορείο που παρασύρθηκε από τους ορμητικούς χειμάρρους και κατέληξε κάτω από τη διώροφη κατοικία.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν σπίτι στο Χόρτο Πηλίου

Η καταστροφή είναι τεράστια και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση προς το νότιο Πήλιο, αφού στον δρόμο Βόλου-Νεοχωρίου έχει διαλυθεί το οδικό δίκτυο στο ύψος της Παιδόπολης, στην Αγριά, στα Λεχώνια, και κατέρρευσε η μεγάλη γέφυρα κοντά στην Μπούφα, πριν από τη διασταύρωση προς τις Μηλιές.

Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί όλα τα θέρετρα της περιοχής, ενώ απόλυτη καταστροφή έχει σημειωθεί στη Μηλίνα, όπως και στο Χόρτο και τον Πλατανιά, όπου οι χείμαρροι παρέσυραν και διέλυσαν τα πάντα.

Ανυπολόγιστες καταστροφές υπάρχουν και στο ανατολικό Πήλιο, όπου ξεχείλισαν ρέματα και παρέσυραν τεράστιους όγκους χωμάτων και αυτοκίνητα στη θάλασσα, όπως σε Άγιο Ιωάννη, Παπά Νερό και Χορευτό.

Ζωντανός εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος που αγνοούνταν στην περιοχή Πάλτση

Ζωντανός εντοπίστηκε στην περιοχή Πάλτση Πηλίου ο 85χρονος άνδρας που αγνοούνταν μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Πρόκειται για τον σύζυγο της 87χρονης γυναίκας που βρέθηκε νωρίτερα την Τετάρτη (6/9) νεκρή στην ίδια περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε τη Μαγνησία και ιδιαίτερα την περιοχή του Πηλίου.

Η άτυχη ηλικιωμένη εντοπίστηκε ανάμεσα σε έναν σωρό από ξύλα, ενώ για την ανάσυρσή της επιχείρησαν 8 πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα, ένας ηλικιωμένος αγνοείται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο.

Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να παρασύρθηκε από νερά του χειμάρρου που ανέβηκαν επικίνδυνα και γίνονται έρευνες από την Πυροσβεστική για τον εντοπισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (5/9) ένας άνδρας στη Μαγνησία, κατά πληροφορίες κτηνοτρόφος, έχασε τη ζωή του όταν τοίχος του σπιτιού του υποχώρησε από το βάρος του νερού και των φερτών υλικών.

2.000 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική

Στις 2.421 ανήλθαν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική από το πρωί της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν στην περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Μαγνησία, ειδικότερα, να συγκεντρώνει τις περισσότερες για αντλήσεις υδάτων.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, έγιναν 110 κλήσεις, εκ των οποίων οι 80 σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 1.660 κλήσεις, εκ των οποίων:

στη Μαγνησία, 1.050 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 350 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 280 άτομα
στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 170 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 90 άτομα

στην Καρδίτσα, 210 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 100 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 70 άτομα
στα Τρίκαλα, 121 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 65 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 40 άτομα

στη Σκιάθο, 109 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 550 κλήσεις, εκ των οποίων:

σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας 90 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων, 6 κοπές δέντρων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 9 άτομα

στο Δομοκό και στη Λαμία Φθιώτιδας 460 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 50 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 38 κλήσεις, εκ των οποίων:

στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 10 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων
στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 11 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου
στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 63 κλήσεις, εκ των οποίων:
Στις Σπέτσες 12 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 10 αντλήσεις υδάτωνΣτην Επίδαυρο 20 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 10 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα
Στο Κρανίδι 25 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα.
Στη Μονεμβασιά έχουν πραγματοποιηθεί 4 αντλήσεις υδάτων
Στην Κόρινθο έχουν πραγματοποιηθεί 2 αντλήσεις υδάτωνΣτην Περιφέρεια Αττικής 110 κλήσεις, εκ των οποίων:
Σε περιοχές του λεκανοπεδίου 80 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων
Στην Αίγινα και στο Αγκίστρι 30 κλήσεις ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 7 αντλήσεις υδάτων.

Πολιορκημένη από όλα τα σημεία της βρίσκεται η πόλη της Λαμίας, καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και πλέον ακόμη και οι πλατείες της έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Λαμία – Νέο 112

Πριν λίγο με απόφαση της ΑΔ Φθιώτιδας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία κάθε αυτοκινήτου μέσα στο δήμο της Λαμίας καθώς πλέον οι μετακινήσεις είναι αδιέξοδες, ενώ αποσταλεί και σχετικό μήνυμα από το 112.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατεία Λαού της Λαμίας συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος από τα όμβρια ύδατα από το βόρειο μέρος της πόλης με συνέπεια το ύψος του νερού να έχει ξεπεράσει τους 40 πόντους και είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Περιφερειακά της πόλης στο δρόμο προς το Νοσοκομείο η κυκλοφορία έχει διακοπεί από νερά που έχουν καλύψει το δρόμο και αυτή την ώρα η πρόσβαση προς το νοσοκομείο είναι σχεδόν αδύνατη και γίνεται μόνο με μεγάλα οχήματα.

Πριν από λίγο σταμάτησε και η διοχέτευση των αυτοκινήτων από την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας προς το δρόμο Λαμίας Δομοκού και την Β. Ελλάδα καθώς ξεχείλισαν οι χείμαρροι ανατολικά της πόλης της Λαμίας, έχουν καλύψει τους δρόμους και τους έχουν μετατρέψει σε ποταμούς με συνέπεια η τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία.

Στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου είναι αδύνατο να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Σε τρία σημεία έχουν βγει χείμαρροι και έχουν καλύψει το οδόστρωμα εννοώ όλο και αυξάνεται η ένταση του νερού που κουβαλούν οι χείμαρροι προς το Σπερχειό.

Τεράστιες είναι οι ζημιές σε χωριά δυτικά της Λαμίας, καθώς οι χείμαρροι έχουν μεταφέρει τεράστιος όγκος από φερτά υλικά μέσα στον κάμπο και έχουν καταστρέψει καλλιέργειες.

Δεκάδες πυροσβέστες με οχήματα είτε προσπαθούν να αντλήσουν μέρα ήταν να παρέμβουν και να απεγκλωβίσουν οχήματα που βρίσκονται μέσα σε λίμνες νερό.

Φουσκώνει απειλητικά ο Σπερχειός στην Λαμία

Υπάρχει φόβος για υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού, καθώς την τελευταία ώρα, σε ένα κρίσιμο σημείο μέτρησης στη Δυτική Φθιώτιδα, η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει κατά 20 εκατοστά. Παράλληλα έχουν φουσκώσει όλοι οι χείμαρροι στην περιοχή της Υπάτης και κατεβάζουν μεγάλο όγκο νερού και φερτά υλικά που καταλήγουν στο ποτάμι, ενώ η βροχόπτωση συνεχίζεται καταρρακτωδώς. Εκείνο που φοβούνται οι αρμόδιοι είναι ότι μετά από 5 ή 6 ώρες και μέσα στη νύχτα ενδεχομένως ο ποταμός Σπερχειός να απειλήσει κατοικημένες περιοχές νότια της Λαμίας που βρίσκονται «στο πόδι» το τελευταίο 24ωρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και οι εγκαταστάσεις της αεροπορίας μετακινήθηκαν πριν από δύο μέρες στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για λόγους ασφαλείας, λόγω του κινδύνου να πλημμυρίσει η περιοχή του αεροδρομίου, νότια της Λαμίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε σχετική ανακοίνωση ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ολική διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα & προς Θεσσαλονίκη), από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας)

– Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής Οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ.8+000) έως τα Φάρσαλα.
-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αχιλλείου – Καλαμακίουαπό τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου.
-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.
-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Καρδίτσας, από τη διασταύρωση Κοιλάδας (χ/θ 12+000) έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (χ/θ 23+000).

-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από τον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 08+140) έως τα όρια με Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (χ/θ 33+640) &
-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κιλελέρ.

-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τη Δ/ση Παραλιακής οδού με όρια Σωτηρίτσας (αντλιοστάσιο ΔΕΥΑ). (μερική τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων)

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,
-στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς,
-στην επαρχιακή οδό Καλοχωρίου προς Δ.Α.Κ.,
-στην επαρχιακή οδό Μεσαγγάλων – Κουλούρας &
-στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού).

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας) και μέχρι την χ/θ 274+620 (Κόμβος Σούρπης) &
-διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, από χ/θ 261+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) και μέχρι την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας).

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

-στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου &
-στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

-στην οδό Λαρίσης, στο Βόλο, και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή οδό Βόλου, -καθώς και στη συνέχεια αυτής (Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας), ενώ άρθηκε η διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα της Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας από τον κόμβο του Σέσκλου μέχρι το ύψος της ΠΕΒ,
-στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων, από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια,
-στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από τα Μελισσάτικα έως και το χωριό Κανάλια,
-στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας,
-στην επαρχιακή οδό Στεφανοβικείου – Μεγάλου Μοναστηρίου, από τη διασταύρωση με την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου μέχρι το χωριό Μεγάλο Μοναστήρι,
-στην επαρχιακή οδό Βελεστίνου – Μικρού Περιβολακίου από το χωριό Χλόη μέχρι τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Αγροκήπιο,
-στην ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου από τη διασταύρωση με το χωριό Χλόη μέχρι το χωριό Στεφανοβίκειο &
-άρθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου, εκτός των περιοχών Αγία Παρασκευή – Τρούλος – Πλατανιά, όπου συνεχίζει να ισχύει ολική διακοπή της κυκλοφορίας.

Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με εξαίρεση το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ήτοι:

-την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας &
-την Εθνική Οδό Γρεβενών – Μουργκανίου, Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας

Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το νομό Καρδίτσας, με εξαίρεση την κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 σε όλο το μήκος της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

Εξαιρούνται:

(α) τα οχήματα οδικής βοήθειας

(β) τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης