Η κατάσταση στην Καρδίτσα είναι δραματική, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel, με τους κατοίκους χωριών του κάμπου να ζουν πρωτόγνωρες εικόνες καταστροφής.

Ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να σκαρφαλώσουν σε στέγες καθώς το εσωτερικό των σπιτιών τους πλημμύρισε. Άλλοι πρόλαβαν και ανέβηκαν σε κοντινούς λόφους, όπου και περιμένουν βοήθεια. Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν δέος. Αποτυπώνουν την ένταση του φαινομένου και τη νέα θλιβερή πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες άτομα.

Όπως μετέδωσε το Mega, υπάρχουν πληροφορίες για 3 οικογένειες με παιδιά που αγνοούνται στο χωριό Ριζοβούνι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους γίνονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με τα λασπόνερα να έχουν καλύψει τα πάντα.

Σημειώνεται ότι σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια. Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν ζητηθεί ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν όπως λέει ο δήμαρχος, καθώς σήμερα άρχισε να πλημμυρίζει το ανάχωμα στην περιοχή και όλα τα νερά που έχουν συσσωρευτεί στο βουνό, κατεβαίνουν στον Παλαμά. Για αυτό το λόγο ο δήμαρχος κάνει δραματική έκκληση για άμεση παροχή βοήθειας: «Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά ο κόσμος σε λίγο θα πνιγεί».

Διαβάστε ακόμη: