Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει τη χώρα και φαίνεται πως κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στα λευκά η Φλώρινα

Στα λευκά ντύθηκαν από νωρίς το πρωί οι ορεινές περιοχές και κοινότητες της Φλώρινας όπου τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους μαζί με την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Η Βίγλα, το Πισοδέρι, το Νυμφαίο, η Δροσοπηγή και άλλες περιοχές είναι κατάλευκες, όπως φαίνεται και από φωτογραφίες χρηστών του Facebook.

Σύμφωνα με το neaflorina, η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλά και οι μετακινήσεις χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

Στα υπόλοιπα σημεία της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας βρέχει, σχεδόν ασταμάτητα, από χθες.

Κάτοικοι στην Εύβοια οχυρώνουν τα σπίτια τους με λαμαρίνες και σακιά από άμμο

Λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που σαρώνει τη χώρα, άτομα δέχθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους χθες το βράδυ στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το tvstar, πρόκειται για 45 άτομα των χωριών Κοτσικιάς, Αγιάς Αννας και Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια.

Σημειώνεται πως άνδρες της Αστυνομίας έκαναν συστάσεις για εκκένωση των χωριών πάντα σε προληπτικό επίπεδο και όσοι θέλησαν να μετακινηθούν, φιλοξενούνται από φιλικά τους πρόσωπα.

Από την Περιφέρεια έχει μισθωθεί ξενοδοχείο με σκοπό να εξυπηρετήσει όσους θελήσουν να βρουν καταφύγιο.

Μάλιστα, στις Ροβιές και σε άλλα χωριά οι κάτοικοι οχυρώνουν τα σπίτια τους, τοποθετώντας λαμαρίνες και από κάτω σακιά από άμμο.

Ποτάμια oι δρόμοι στη Χαλκιδική

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στη Χαλκιδική λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», που σαρώνει τη χώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το thestival, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες από τη Νέα Ηράκλεια.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε, νωρίς το μεσημέρι, την οδό Ακροπόλεως στη Νέα Ηράκλεια, η οποία έχει πλημμυρίσει. Πρόκειται για δρόμο που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, στη συμβολή των οδών Βαρβάκα και Σωκράτους.

Οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ φοβούνται ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει τις νυχτερινές ώρες, οπότε και αναμένεται να ενταθεί το κύμα κακοκαιρίας.

Βροχές και χαλάζι στην Κρήτη

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές στην Κρήτη για την κακοκαιρία «Μπάλλος» που θα επηρεάσει και το νησί τις επόμενες ώρες ενώ η αγωνία επικεντρώνεται στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Το σκηνικό του καιρού θυμίζει ήδη χειμώνα καθώς από το πρωί, σε αρκετές περιοχές της ενδοχώρας όπως το Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, καταγράφονται έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χαλαζοπτώσεις ενώ συννεφιά παρατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, σύμφωνα με το ekriti.gr.