Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Ariel, η οποία επηρεάζει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με έντονα φαινόμενα.

Από το μέσο της Ελλάδας, προς βόρεια, σημειώνονται πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις κυρίως σε Πέλλα, Ημαθία, Χαλκιδική και Πιερία. Μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Ζακύνθου, της Λάρισας και της Πιερίας προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Στη Σκόπελο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, επειδή ο όγκος του νερού από τις βροχοπτώσεις ήταν αρκετός.

Οι κάτοικοι των περιοχών που θα πλήξει η κακοκαιρία καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχει εκδώσει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία.

Η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή, και σύμφωνα με την εκτίμηση των μετεωρολόγων, από το απόγευμα της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο σύνολο της χώρας και θα κινηθούν ανατολικότερα.

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας ξεκίνησε από την Ιταλία  από την Τρίτη με αποτέλεσμα να πλήξει την χώρα μας από την Τετάρτη.

Κακοκαιρία Ariel: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 με α.α. 17/2022 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ARIEL», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που κινήθηκε από τα νότια της Ιταλίας επηρεάζει τη χώρα μας προκαλώντας έντονα φαινόμενα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Κακοκαιρία Ariel: Έπεσαν βράχοι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της κακοκαιρίας Ariel στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου κοντά στην Κινέττα, με την τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία από τον κόμβο της Κινέττας έως τον κόμβο των Μεγάρων με τα οχήματα να εκτρέπονται στην παλαιά εθνική Οδό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού «εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα έχει εφαρμοστεί εδώ και λίγη ώρα με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας».

Διαβάστε ακόμη: