Παρόμοιος με τις προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας θα είναι και σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός!

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, σήμερα αναμένονται  βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας (και στην Αττική) και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων έως το βράδυ.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα.

Οι καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. και Β. Θεσσαλίας και της Δ. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά έως τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28-29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34-35, στην Ήπειρο από 13 έως 30-32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 32-33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι, με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως νωρίς το πρωί οπότε πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν το βράδυ.
Ανεμοι: Τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι, κυρίως στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια και κυρίως στην περιοχή της Λήμνου έως και τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.