Από σήμερα, Τετάρτη, αλλάζει ο καιρός στην χώρα με τις θερμοκρασίες να υποχωρούν σταδιακά και καταιγίδες να πλήττουν την Εύβοια από το πρωί της Πέμπτης.

Το meteo συνιστά προσοχή στις πληγείσες, από την φωτιά, περιοχές της Εύβοιας.

Αλλάζει ο καιρός – Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην Εύβοια

Η απομάκρυνση των πολύ θερμών αερίων μαζών από την περιοχή μας θα συνοδευτεί από την ανάπτυξη καταιγίδων αρχικά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας το απόγευμα της Τετάρτης 11/08 (με τοπικές χαλαζοπτώσεις) και αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/08 στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Ο χάρτης δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές με ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη καταιγίδων το πρωί της Πέμπτης 12 Αυγούστου.

Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή, τώρα που αλλάζει ο καιρός, στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Εύβοια, καθώς οι αργά κινούμενες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα.

Βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται το μεσημέρι της Πέμπτης.

Καιρός στην Εύβοια: Έρχονται καταιγίδες την Πέμπτη

Στην αλλαγή του καιρού από τις επόμενες ώρες αναφέρεται και ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν τις αμέσως επόμενες ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες προς το βράδυ αλλά και μέσα στη νύχτα θα μετατοπιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Εύβοια από την άλλη όμως πλευρά είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στην κεντρική Μακεδονία, στην Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο».

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, εδώ:

Μαρουσάκης: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες, πού θα «χτυπήσουν»

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με ένταση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 41 βαθμούς και κατά τόπους στη Θεσσαλία και τη Στερεά τους 42 βαθμούς Κελσίου.