Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι αλλάζει από την Τρίτη το σκηνικό του καιρού, ενώ απομακρύνεται και η αφρικανική σκόνη. Αναλυτικά η πρόγνωση του.

Ο Σάκης Αρναούτογλου διευκρίνισε πως ο καιρός αλλάζει από την Τρίτη του Πάσχα σε όλη σχεδόν την χώρα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε στην αναλυτική του πρόγνωση, πως θα υπάρξουν συννεφιές, ενώ απομακρύνεται και η αφρικανική σκόνη.

Χαρακτηριστικά, είπε για σήμερα πως θα σημειωθούν «αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές με μεγαλύτερα ανοίγματα ηλιοφάνειας. Η σκόνη θα υποχωρήσει κυρίως από τα κεντρικά και τα νότια, καθώς στρέφονται σε δυτικούς οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας, ενώ στο Ιόνιο μπορεί να φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ».

Σάκης Αρναούτογλου: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ | ΝΕΑ  ΣΕΛΙΔΑ

«Καλύτερη θα είναι η ποιότητα στην ατμόσφαιρα την Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα εκτοπιστεί αυτή η θολούρα και θα έχουμε διαύγεια με ορατότητα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε για την Τρίτη του Πάσχα ότι θα υπάρξει «πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά στην ανατολική και νότια Ελλάδα, ενώ τα σύννεφα μπορεί να δώσουν τοπικές μπόρες στα βόρεια. Παρόλα αυτά, τα σύννεφα θα διαλυθούν μέχρι το βράδυ και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι».

Τρίτη 4/5

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως και 10 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι αρχίζει να διαλύεται η αφρικανική σκόνη.

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.