Παραμένει άστατος ο καιρός και σήμερα, Πέμπτη, ενώ σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη (14/3) από την ΕΜΥ, για ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως και το μεσημέρι της Παρασκευής.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα του Αιγαίου είναι πιθανό να είναι ισχυρές, ενώ είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και τοπικά έως και σε ημιορεινά τμήματα της βόρειας χώρας. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από -4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 7 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 2 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 6-7 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο αρχικά δυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και σταδιακά βόρειοι με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Βροχές θα σημειωθούν το βράδυ.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ ενισχυόμενοι αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στις Σποράδες 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στις Σποράδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι κατά διαστήματα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι 3 με 5 μπόφόρ και απο το βράδυ βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Διαβάστε περισσότερα