Σημαντική άνοδο αναμένεται να παρουσιάσουν οι μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα κατά το διήμερο σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 03/04 θα είναι κατά μέσο όρο 7-9 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Πέμπτης 01/04, ενώ στην Αττική, στη Βοιωτία και στην Εύβοια η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου
Καιρός

Η πρόγνωση για το Σάββατο (3/4)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (4/4) ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί
άνεμοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

https://radar.gr/article/92567/pote-epitrepontai-oi-diadimotikes-metakiniseis-oi-periorismoi

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.