Σε εξέλιξη, για δεύτερη μέρα, βρίσκεται η κακοκαιρία ενώ σήμερα τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν με σφοδρές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, αλλά και χιόνια.

Από το βράδυ στην Αττική σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις με κεραυνούς, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Σε ισχύ παραμένει επίσης το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, με τη νέα κακοκαιρία να κάνει αισθητή την «παρουσία» της σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο, οπού σταδιακά θα αρχίσουν να υποχωρούν και από την Παρασκευή θα υπάρξει αισθητή βελτίωση.

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία σήμερα

Ωστόσο σήμερα οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την ίδια ώρα, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θράκης.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά το μεσημέρι και στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια το βράδυ.

Ο καιρός στην Αττική

Αναφορικά με τα φαινόμενα που αναμένονται στην Αθήνα, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά διαστήματα θα είναι δυνατές, ενώ θα χιονίσει στις ορεινότερες περιοχές του νομού από τα 300-400 μέτρα υψόμετρο, από Πεντέλη, Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Χαμηλότερα στα βόρεια προάστια θα έχουμε χιονόνερο.

Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Θα γυρίσουν σε βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ και ο υδράργυρος από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι στα βόρεια προάστια -2 βαθμούς Κελσίου ενώ στο κέντρο της Αθήνας 5 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας ενώ βροχές θα σημειωθούν στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα παράκτια της Θράκης, στην Ανατολική Στερεά, στη Πελοπόννησο, και στις νησιωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν σε Θράκη, Αιγαίο και Κρήτη. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 1 βαθμό Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 6, στη Θεσσαλία από 1 έως 7, στην Ήπειρο από -2 έως 15, στη Στερεά από 2 έως 11, στην Πελοπόννησο από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 14, στις Κυκλάδες από 8 έως 15 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, από το απόγευμα όμως στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και στα υπόλοιπα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200μ). Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -4 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια μέχρι το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.