Στο υψηλότερο επίπεδο (κατηγορία 3 – ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) θα βρεθούν σήμερα Πάτρα και Λάρισα σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για την δεύερη φάση του καύσωνα που ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη.

Για αύριο, δε, Παρασκευή, στην «κόκκινη» κατηγορία 3 όσον αφορά τον ω θα βρεθούν ΑθήναΘεσσαλονίκηΛάρισα και Πάτρα, ενώ ένα «σκαλί» κάτω, στο επίπεδο επικινδυνότητας 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) θα βρεθούν τα Ιωάννινα.

kafsonas-paraskevi2

 

Υπενθυμίζεται ότι η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council εφαρμόζει επιχειρησιακά την κατηγοριοποίηση των ημερών με υψηλές θερμοκρασίες για έξι μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Στον δεύτερο χάρτη από το meteo.gr αποτυπώνεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές της σε υψόμετρο 1500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για αύριο, Παρασκευή (21/07).

 

kafsonas-paraskevi1

Διαβάστε περισσότερα