Ο καιρός αλλάζει ξανά, καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του για την εξέλιξη του καιρού αναφέρει ότι «παρότι μέχρι την Παρασκευή ο καιρός θα διατηρηθεί ζεστός με τιμές περί τους 36 με 38 βαθμούς , η θερμοκρασία το ΣΚ και την ερχόμενη εβδομάδα πέφτει αισθητά», επισημαίνοντας παράλληλα, ότι «μέχρι και τα μέσα του μήνα δεν προβλέπονται ιδιαίτερες ζέστες στη χώρα μας».

Καιρός: Η πρόγνωση από την ΕΜΥ μέχρι και την Κυριακή

Ο καιρός για την Τρίτη 5/7

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και κυρίως στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για την Τετάρτη 6/7

Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για την Πέμπτη 7/7

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Εύβοια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός για την Παρασκευή 8/7

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά και τα κεντρικά, με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει το Σάββατο αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.