search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός – ‘Εκτακτο : Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και χαλάζι

'Εκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΜΥ, καθώς αναμένεται σημαντική κακοκαιρία από το απόγευμα του Σαββάτου.

221209155412_εκτακτοεμυ

Εκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΜΥ, καθώς αναμένεται σημαντική κακοκαιρία από το απόγευμα του Σαββάτου.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα του Σαββάτου (10-12-2022) από τα βορειοδυτικά και βαθμιαία έως και το βράδυ της
Κυριακής (11-12-2022) στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται
τοπικά από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Από το απόγευμα του Σαββάτου (10-12-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική
Στερεά, από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματά της).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

2. Την Κυριακή (11-12-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι νωρίς το απόγευμα

β) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες
γ) στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα

δ) στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

3. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 και την Κυριακή κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ.

Επιδείνωση του καιρού από το Σαββατοκύριακο – Θερμή «εισβολή» από εβδομάδα

Ήπιος θα είναι ο καιρός σήμερα με λίγες τοπικές βροχές προς το ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοδυτικά τμήματα και ετοιμαζόμαστε πλέον για τη νέα κακοκαιρία από το μεσημέρι του Σαββάτου που θα φέρει μεγάλο όγκο νερού προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια συνοδεία θυελλωδών νοτιάδων που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ο καιρός με μια ματιά

Τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6-7 και την Κυριακή και τα 8 μποφόρ

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο είναι ότι η θερμοκρασία θα φτάσει σε αρκετές περιοχές στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου και μάλιστα θα τους ξεπεράσει στη βόρεια Κρήτη. Λίγες, τοπικού χαρακτήρα βροχές, θα σημειωθούν στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με καταιγίδες την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 17 και 19 βαθμών Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2022

Κάτω από τους 3 βαθμούς Κελσίου έφτασε η ελάχιστη θερμοκρασία στη χώρα το πρωί της Παρασκευής 09/12. Η χαμηλότερη τιμή της σημειώθηκε στο Μεσόβουνο Κοζάνης και ήταν ίση με 2.8 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες το πρωί της Παρασκευής 09/12.

Διαβάστε ακόμη: