Τις θερμοκρασίες που πιάνει το αυτοκίνητο το οποίο εκτίθεται στον ήλιο εν μέσω καύσωνα και μετατρέπεται σε «παγίδα θανάτου», αποτυπώνεται σε ένα βίντεο συμπαραγωγής του Up Stories με το meteo.gr.

Καύσωνας: Τουλάχιστον 50 βαθμοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω πείραμα καταγράφεται θερμοκρασία 179,6 βαθμών εξωτερικά και 50 βαθμών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το πείραμα, όπως αναφέρεται στο βίντεο, έγινε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης γύρω στις 13.30. Είχαν αφήσει το αυτοκίνητο να αεριστεί για τουλάχιστον δέκα λεπτά και στη συνέχεια τοποθέτησαν στο εσωτερικό του ένα θερμόμετρο, κλείνοντας έπειτα τα παράθυρα για 15 λεπτά.

Η αρχική μέτρηση έδειξε πως η θερμοκρασία ήταν στους 38 βαθμούς. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει το πείραμα και ήδη από την αρχή, η εξωτερική θερμοκρασία του οχήματος ήταν στους 77 βαθμούς ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο ανέβαινε, «πιάνοντας» στιγμιαία και τους 179,6 βαθμούς στο εξωτερικό του.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ υψηλές θερμοκρασίες είχαν καταγραφεί στα οχήματα και στην άσφαλτο, ακριβώς μια εβδομάδα πριν, από θερμική κάμερα. Χαρακτηριστικά, στο Facebook του EnternityGR δημοσιεύονται οι φωτογραφίες του Δημήτρη Κορέτσου και όλες είναι τραβημένες με θερμική κάμερα.

Όπως δείχνουν, στην οροφή του αυτοκινήτου φαίνεται να είναι στους 84 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πλαϊνά φτάνει μέχρι τους 70,1 βαθμούς. Σε άλλη φωτογραφία, η θερμοκρασία στην άσφαλτο κυμαίνεται από 57,5 βαθμούς ως 62,3 βαθμούς.

Διαβάστε ακόμη: