Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη αναφορικά με την τηλεκπαίδευση στα γυμνασιόπαιδα της Γαύδου.

Ο υπουργός Παιδείας με ανάρτησή του στο facebook στρέφει τα βέλη του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και απαιτούν υπευθυνότητα, αντί για πυροτεχνήματα. Ο κ. Κασσελάκης παραβιάζει ανοικτές θύρες».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης κατά την επίσκεψή του στη Γαύδο συνάντησε την Έφη Γεωργακά, μητέρα του 14χρονου Νικόλα και της 13χρονης Κέλλυς. Με ανάρτησή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν τήρησε την υπόσχεσή του για τηλεκπαίδευση στα γυμνασιόπαιδα της Γαύδου».

Η ανάρτηση Πιερρακάκη και η απάντηση σε Κασσελάκη:

Τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και απαιτούν υπευθυνότητα, αντί για πυροτεχνήματα.

Ο κ. Κασσελάκης παραβιάζει ανοικτές θύρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ορεινών και νησιωτικών, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο. Η προετοιμασία του από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Οι μαθητές θα διδάσκονται από καθηγητές όλα τα μαθήματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολείου. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας, που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες για τους μαθητές του γυμνασίου στα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών.

Η λύση που επελέγη για τους δύο μαθητές στη Γαύδο ήταν μεταβατική. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακριτικό νησί, τον Ιανουάριο του 2023, υπήρξε κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα εγγραφούν σε σχολική μονάδα και να μην τεθεί σε κίνδυνο ο προβιβασμός τους στην επόμενη τάξη. Σε επικοινωνία με την οικογένεια, η οποία έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη, δόθηκε η λύση οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατ’ ιδίαν διδασκαλία υπό την επίβλεψη του Γυμνασίου της Παλαιόχωρας Κρήτης, στο οποίο δίνουν εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν σε επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να δίνονται οι σχετικές κατευθύνσεις.

Η λύση που θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο αποσκοπεί στο να στηριχθούν οι ακριτικές περιοχές, τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Με πράξεις και όχι με λόγια. Και σίγουρα όχι με σκηνοθετημένα βίντεο κλιπ.

Διαβάστε ακόμη:
• Προμελετημένη η δολοφονία της Κυριακής: Ο 39χρονος ήρθε από την Άρτα μόνο για αυτό – «Ο πατέρας της το είδε στο Facebook»
• Τέμπη: Ειδικοί σκύλοι ψάχνουν για DNA στο οικόπεδο με τα μπάζα 13 μήνες μετά
• Αντίνοος Αλμπάνης: Αντιδράσεις με tweet που γράφει για τη γυναίκα που αρνήθηκε να μπει στο ίδιο ασανσέρ με εκείνον
• Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πήγε διακοπές στην Κούβα

Διαβάστε ακόμη: