Ανάρτηση για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνική οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος  Μητσοτάκης, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι αναπτύχθηκε με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Θέλω να μοιραστώ σήμερα κάποια ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Eurostat, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Όμως η ανάπτυξη για να έχει νόημα πρέπει να μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος και μείωση των ανισοτήτων. Περισσότερα στην αυριανή μου ομιλία στη ΔΕΘ», επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης και φέτος παρά το «στραβοπάτημα» του α΄τριμήνου, δείχνει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Για το β΄τρίμηνο ανακοίνωσε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3% που, όμως, είναι κατώτερη από την ετήσια πρόβλεψη της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,5%.

Όπως όλα δείχνουν, τα πάντα θα κριθούν στο «δυνατό» γ΄τρίμηνο του έτους (που περιλαμβάνει και την κορύφωση της τουριστικής κίνησης στη χώρα). Ωστόσο η επιστροφή σε τριμηνιαίους ρυθμούς πάνω από 2% δείχνει ότι η χρονιά μπορεί να κλείσει κοντά στην ετήσια πρόβλεψη της Κομισιόν για Ανάπτυξη 2,2% φέτος στην Ελλάδα -ή και λίγο πάνω από αυτό- που, σε κάθε περίπτωση, είναι πολλαπλάσια από την προβλεπόμενη Ανάπτυξη στην υπόλοιπη ευρωζώνη.