Ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί μετά την επίσκεψή του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Εκκλησίας. Αμέσως μετά μετέβη σε καφέ της Αγίας Βαρβάρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπου φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους.
«Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Συνεχίζουμε δυνατά, πάμε τη χώρα μπροστά παρά τις δυσκολίες. Να σας ευχηθώ από καρδιάς καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και κρατήστε ένα: τα καλύτερα είναι μπροστά μας», είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με κατοίκους της περιοχής.
Δείτε φωτογραφίες




Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης φτάνοντας στον χώρο συνομίλησε με τους νέους, περίπου 70 στον αριθμό από 16 χώρες, και εξήρε τον ρόλο του Οικοτροφείου. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του Οικοτροφείου αλλά και τη δημιουργία άλλων αντίστοιχων δομών.
Σύμφωνα με την Αποστολική Διακονία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην πάροδο των ετών «το θεολογικό οικοτροφείο συνέχισε τη λειτουργία του και τη προσφορά του στην Εκκλησία. Δεκάδες Επίσκοποι και Καθηγητές Πανεπιστημίων, εκατοντάδες Αρχιμανδρίτες, Πρωτοπρεσβύτεροι και λαϊκοί θεολόγοι συγκαταλέγονται στον κατάλογο των οικότροφων. Ακόμα εκατοντάδες ομόδοξοι και ετερόδοξοι αδελφοί μας, οι οποίοι σήμερα κατέχουν μεγάλες θέσεις στην Εκκλησία και πολιτεία της πατρίδας τους έζησαν και σπούδασαν τα θεολογικά γράμματα στο οικοτροφείο».
Μητσοτάκης σε νέους από την Ουκρανία: «Εύχομαι αυτή η τραγωδία να τελειώσει σύντομα»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε σε όλους «καλό Πάσχα», ενώ φωτογραφήθηκε με αρκετούς νέους. Προτού φύγει ζήτησε να δει τα παιδιά από την Ουκρανία. Τρεις νέοι εμφανίστηκαν, συστήθηκαν με τον πρωθυπουργό, με τον κ. Μητσοτάκη στο τέλος να τους λέει «εύχομαι σύντομα να τελειώσει αυτή η τραγωδία».
Διόρθωση μιας αδικίας η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος κώφωσης
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκαν στην απόφαση της κυβέρνησης να διευρύνει την περίμετρο των δικαιούχων του επιδόματος κώφωσης, περιλαμβάνοντας και την ηλικιακή ομάδα 18-65 ετών, κάτι που αποτελούσε στόχο τόσο του κράτους όσο και της Εκκλησίας.
«Πάρα πολύ σπουδαία η ανακοίνωση και το αποτέλεσμα. Εργάζομαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους από τα 25 μου χρόνια και ξέρω τι σημαίνει να είναι ένα σπίτι που να έχει τρεις, τέσσερις κωφάλαλους, τι έξοδα έχουν και τι δυσκολία επικοινωνίας. Κάπου αισθάνονταν παραπονεμένοι, αδικημένοι. Το μετέφερα στην κυβέρνηση, στα Υπουργεία, στους Υπουργούς. Έφτασε στον Πρωθυπουργό», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.
«Μεταφέρω τις ευχαριστίες αυτών των ανθρώπων που το επίδομά τους είναι ένα καλό επίδομα, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους και όχι έναν χρόνο, δύο χρόνια και λοιπά. Αισθάνθηκαν μια ασφάλεια, σιγουριά και κλαμένοι με πήραν σήμερα να με ευχαριστήσουν και εγώ μεταβιβάζω τις ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του», προσέθεσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
«Ήσασταν από τους πρώτους που με είχατε προσωπικά ευαισθητοποιήσει για μία αδικία, η οποία σήμερα, επιτέλους, διορθώθηκε», ανέφερε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτή, λοιπόν, η αδικία διορθώνεται. Οι συμπολίτες μας θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Με αυτόν τον τρόπο δεν αποκαθιστούμε απλά μία αδικία, αλλά τους δίνουμε, Μακαριότατε, και τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν ένα παραπάνω κίνητρο για μία ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας. Και επειδή ξέρω ότι έχετε ασχοληθεί προσωπικά πολύ με τα ζητήματα αυτά, θεωρώ ότι αυτή η απόφασή της κυβέρνησης είναι και μία δική σας προσωπική δικαίωση», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.
Έμπρακτη στήριξη των πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Μονής του Σινά
Στο πλαίσιο της συζήτησης αναδείχτηκε και η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει με 600 θέσεις κληρικών τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία και τη Μονή του Σινά. «Για πρώτη φορά πάρθηκε μία πολύ τολμηρή απόφαση από πλευράς πολιτείας να διαθέσουμε 600 θέσεις κληρικών για τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία μας αλλά και για τη Μονή του Σινά, της οποίας μετά από δεκαετίες το νομικό καθεστώς επιτέλους αποσαφηνίζεται, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε έμπρακτα την Εκκλησία της Ελλάδος και την Αποστολική Διακονία στο σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείτε σε δύσκολες περιοχές του πλανήτη μας και ιδιαίτερα στην Αφρική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Διαβάστε ακόμη:
- Attica Bank: Ο 5ος τραπεζικός πυλώνας θα δώσει ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- AEGEAN: Πού θα πάνε οι Έλληνες το Πάσχα – Οι τοπ προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ανάλυση CNN: Ο «πόλεμος» του Τραμπ με το Πεκίνο κλιμακώνεται, με τεράστιο ρίσκο για την οικονομία των ΗΠΑ
- Ροντινέι: Ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε με τη Δέσποινα Βανδή