Η Ινδία θα δει τουλάχιστον $30 δισ να συγκεντρώνονται ετησίως μέσω πρωτογενών και δευτερευουσών πωλήσεων μετοχών το 2024 αλλά και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι εταιρείες και οι μέτοχοί τους είναι πιο πρόθυμοι να αξιοποιήσουν την αγορά για χρηματοδότηση, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

Οι πωλήσεις πρόσθετων μετοχών σε εισηγμένες εταιρείες στη χώρα έχουν ξεπεράσει τα $10 δισ. μέσα στην χρονιά, περισσότερα από όλα όσα αφορούσαν στο 2022, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η δυναμική μπορεί να διατηρηθεί το επόμενο έτος και μετά, καθώς οι ιδιοκτήτες ινδικών εταιρειών επιθυμούν να συγκεντρώσουν κεφάλαια για άλλες επενδύσεις, δήλωσε ο Abhinav Bharti, επικεφαλής κεφαλαιαγορών για την αγορά της Ινδίας στην JPMorgan. Η ζήτηση από τοπικούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων καθώς και από ξένους επενδυτές οδηγεί επίσης τις πωλήσεις μετοχών, πρόσθεσε.

«Μπορώ να δω τα δομικά στοιχεία της Ινδίας να γίνονται μια αγορά που μπορεί κάθε χρόνο να συγκεντρώνει περισσότερα από $30 δισ. από πρωτογενείς και δευτερεύουσες πωλήσεις για εταιρείες» είπε ο Bharti. Η JPMorgan είναι ο κορυφαίος διαχειριστής τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg League Tables. Η αμερικανική τράπεζα έχει μερίδιο αγοράς σχεδόν 15%, ακολουθούμενη από την Kotak Mahindra Bank Ltd., η οποία κατέχει μερίδιο αγοράς 11%.

Διαβάστε ακόμη: