Jean Paul Getty: O φιλάργυρος, εγωιστής μεγιστάνας. Ήταν το 1966, όταν ο 34χρονος γιος του, χώρισε την πρώτη του σύζυγο, άφησε τα τέσσερα παιδιά του και παντρεύτηκε την 26χρονη στάρλετ Ταλίθα.

Από τη Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Ο πατέρας του δεν παρευρέθηκε στον γάμο, γιατί θεωρούσε ότι η “ατάλαντη στάρλετ” που παντρευόταν ο γιος του, είχε σκοπό της τα χρήματά του… Το ζευγάρι αυτό, κυνηγούσε κάθε μορφή ηδονής, δίχως ταμπού, κανόνες ή περιορισμούς. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η ευχαρίστησή τους, να ξοδεύουν αλόγιστα τα χρήματά τους, να ζουν μέσα στην πολυτέλεια και φυσικά… με μόνιμη εξάρτησή τους την ηρωίνη.

 

Δυο χρόνια μετά το θάνατο της δεύτερης συζύγου του, στις 10 Ιουλίου του 1970, απαγάγουν το μεγαλύτερο γιο του Γκετί από τον πρώτο του γάμο, τον Ζαν Πολ Γκετί Γ’. Οι απαγωγείς ήταν τέσσερις άνδρες στην Πιάτσα Φαρνέζε, στη Ρώμη, οι οποίοι τον μετέφεραν με δεμένα μάτια και υπό την απειλή όπλου στην Καλάβρια. Στέλνουν μήνυμα στην οικογένεια Γκετί, ζητώντας 17 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αφήσουν το 16χρονο παιδί ελεύθερο. Πολλοί πίστευαν ότι επρόκειτο για μια φάρσα του νεαρού, ατίθασου Πωλ, ο οποίος συχνά αστειευόταν ότι θα οργάνωνε την απαγωγή του ώστε να “απαλλάξει” τον παππού του από κάποια εκατομμύριά του. Τραγική ήταν η στάση του Ζαν Πολ Γκετί, ο οποίος αρνήθηκε να συμβάλει στην καταβολή των λίτρων, δηλώνοντας :”Έχω άλλα 14 εγγόνια. Αν τους δώσω έστω και μια δεκάρα, θα απαγάγουν και τα 14″.

Νοέμβριο του 1973

Τον Νοέμβριο του 1973, η κατάσταση δείχνει πως έχει “σοβαρέψει” πολύ, καθώς φτάνει στα γραφεία μιας ιταλικής εφημερίδας ένας συγκλονιστικός φάκελος που άλλαξε – κάπως-την αδιάφορη στάση του Γκετί. Μέσα στο φάκελο υπήρχε μια μπούκλα από μαλλιά του αγοριού, ένα κομμένο ανθρώπινο αυτί και μια νέα φωτογραφία του μικρού Πωλ, η οποία δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι το αφτί ήταν δικό του. Ο παππούς του – και πάλι μετά από διαπραγμάτευση – δέχθηκε τότε να δώσει ένα ποσό των χρημάτων που ζητήθηκε κι ο νεαρός Γκετί αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr