Ο πρόεδρος Joe Biden σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) την Κυριακή επανέλαβε την «αταλάντευτη υποστήριξη» της Ουάσιγκτον προς το Ισραήλ στον πόλεμό του εναντίον της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen είπε ότι η χώρα μπορεί «απολύτως» να αντέξει οικονομικά να υποστηρίξει οικονομικά τόσο το Ισραήλ όσο και την Ουκρανία στις αντίστοιχες πολεμικές προσπάθειές τους.

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος Joe Biden σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) την Κυριακή επανέλαβε την «ακλόνητη υποστήριξη» της Ουάσιγκτον προς το Ισραήλ στον πόλεμό του κατά της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς και είπε ότι έδωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu ενημέρωση τόσο για τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ όσο και προσπάθειες για την προστασία των αμάχων καθώς η σύγκρουση κλιμακώνεται.

Αν και ο Λευκός Οίκος έχει μέχρι στιγμής υποστηρίξει πλήρως αυτό που αποκαλεί «το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», ο Biden σημείωσε σε συνέντευξή του στο «60 Minutes» του CBS ότι μια εκ νέου κατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ θα ήταν «μεγάλο λάθος» και ότι αν και η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί εντελώς, «πρέπει να υπάρχει ένας δρόμος προς ένα παλαιστινιακό κράτος».

Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken επέστρεψε απρογραμμάτιστα στο Ισραήλ τη Δευτέρα, τη 10η ημέρα του ισραηλινού αεροπορικού βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας ως μέρος μιας συνολικής πολιορκίας που οδήγησε σε διακοπή νερού, τροφής και ρεύματος σε περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους. .

Ερωτηθείσα σε συνέντευξή του στο βρετανικό Sky News τη Δευτέρα εάν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ και στην Ουκρανία στον συνεχιζόμενο πόλεμο με τη Ρωσία, η Yellen είπε ότι «η απάντηση είναι απολύτως».

Διαβάστε ακόμη: