Ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, σε δηλώσεις που έκανε αναφορικά με τις μάχες των Grand Slam που θα ακολουθήσουν έχρισε τον Τζόκοβιτς φαβορί για το Wimbledon και το US Open και τον Ναδάλ για το Roland Garros. Ο Ιβανίσεβιτς είπε ακόμα ότι περιμένει την επιστροφή του Ρότζερ Φέντερερ, ενώ υποστήριξε, για μια ακόμα φορά, ότι Τζόκοβιτς και Ναδάλ μπορούν να ξεπεράσουν σε τίτλους τον Φέντερερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβανίσεβιτς:

«Πιστεύω πως ο Ράφα θα κερδίσει ακόμα ένα, ίσως και δυο, στο Roland Garros. Ο Νόβακ θα είναι το φαβορί στο Wimbledon και στο US Open. Ειδικά μετά το US Open δεν ήταν εύκολο και υπήρξε απογοήτευση. Μετά ήρθε και η ήττα στον τελικό του Roland Garros.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα είναι το τέλος γι’ αυτούς τους παίκτες. Είναι απίστευτοι. Με εκπλήσσουν κάθε μέρα. Ο Ράφα σίγουρα θα κερδίσει ένα ακόμα, ελπίζω όχι δυο, αλλά του δίνω ένα σίγουρα. Ποιος ξέρει», είπε αρχικά.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ρεκόρ της Κορτ με 24 Grand Slam αλλά και στη Σερένα των 23 τίτλων σημειώνοντας πως μπορεί να «πέσουν» αυτά τα ρεκόρ: «Κάθε φορά που νομίζεις ότι έχουν τελειώσει και ότι έρχονται οι νεότεροι παίκτες, είναι ακόμα εδώ και αποδεικνύουν πως είναι καλύτεροι στους τελικούς.

Δεν ξέρω που θα σταματήσουν, ίσως περάσουν ακόμα και τη Σερένα και τη Κορτ, ίσως και όχι. Είναι εκπληκτικό όμως αυτό που κάνουν. Περιμένω και τον Ρότζερ να επιστρέψει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στο Roland Garros και στο Wimbledon.

Είναι απλά εκπληκτικό. Ο αγώνας είναι ζωντανός. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Είχα πει και πριν δυο χρόνια ότι ο Ράφα και ο Νόβακ θα ξεπεράσουν τον Ρότζερ, και οι δυο. Ακόμα το πιστεύω αυτό».