Πολύ ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο με εκρηκτικά σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στην Ιτέα Γρεβενών, με αποτέλεσμα αυτό να καταστραφεί ολοσχερώς.

Στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών έσπευσαν 11 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, καθώς και δυνάμεις από τη 2η και την 5η ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το εργοστάσιο έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ πληροφορίες τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από την Αστυνομία αναφέρουν ότι οι τρεις αγνοούμενοι είναι εργαζόμενοι της μονάδας.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι γνωστά.

Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Το εργοστάσιο είναι της εταιρίας ELTEK η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται πάνω από 30 άτομα.

Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.

Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση, ενώ στο σημείο σπεύδει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Γρεβενών καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.

Αυτή την ώρα στο εργοστάσιο επιχειρούν 22 άνδρες της πυροσβεστικής μεταξύ των οποίων και στελέχη της ΕΜΑΚ, προκειμένου να εντοπίσουν τους τρεις αγνοούμενους.

H ανακοίνωση της εταιρείας αμέσως μετά το συμβάν:

«Η ΕΛΤΕΚ ενημερώνει ότι σήμερα, στις 21/3/22 και ώρα 08:45 περίπου, συνέβη σοβαρό ατύχημα στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου μας στα Γρεβενά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε καθόλα νόμιμα, τηρώντας πλήρως όλες τις προβλέψεις ασφαλείας της νομοθεσίας. Η εταιρεία ενεργοποίησε άμεσα σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης του συμβάντος και ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές. Αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι συνάδελφοι. Στην παρούσα φάση, όλες οι ενέργειες και οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, με τις οποίες η εταιρεία έχει ήδη επικοινωνήσει.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος. Η εταιρεία θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μόλις έχει περισσότερη πληροφόρηση για το συμβάν».