Tο All About History είναι περιοδικό που ασχολείται με την ιστορία, με τρόπο που είναι διασκεδαστικός και εκπαιδευτικός.

Εξέχοντες ιστορικοί και εξπέρ από όλον τον κόσμο, αναλαμβάνουν να μοιραστούν τις γνώσεις και το πάθος τους -με δραματική αφήγηση που είναι και έγκυρη.

Το τεύχος 117 ασχολήθηκε με τους Θεούς του Ολύμπου.

Για την ακρίβεια, με την προέλευση τους, το πώς οι αρχαίοι Έλληνες ‘έχτισαν’ τους μύθους τους (πώς προέκυψαν για παράδειγμα, οι δεισιδαιμονίες) και τον τρόπο που όλα συνδέονται μεταξύ της Ελλάδος και των γειτονικών πολιτισμών.

Να θυμίσουμε ότι είναι 6 άνδρες (Δίας, Ποσειδών, Απόλλων, Άρης, Ερμής, Ήφαιστος) και 6 γυναίκες (Ήρα, Αθηνά, Αφροδίτη, Άρτεμις, Δήμητρα, Εστία).

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι ποιητές Όμηρος και Ησίοδος, οι οποίοι έγραφαν τον 8ο αιώνα π.Χ., ήταν αυτοί που έδωσαν στους Έλληνες τους θεούς τους.

Η ‘Ιλιάδα’ και η ‘Οδύσσεια’ του Ομήρου (όπου περιγράφεται μεταξύ πολλών άλλων η πολύπλοκη σχέση των θεών και των ανθρώπων) και η ‘Θεογονία’ όπως και το ‘Έργα και Ημέρες” του Ησίοδου, είναι τα παλαιότερα λογοτεχνικά έργα του δυτικού κόσμου.

Οι ποιητές, οι ιστορικοί και οι γεωγράφοι επίσης έπαιξαν ρόλο στην καταγραφή της ελληνικής ιστορίας και των παραδόσεων.

Στη Θεογονία, ο Ησίοδος εξηγεί πώς ακριβώς δημιουργήθηκαν οι Έλληνες θεοί και γράφει για κοσμογονία -για τις πρακτικές θυσίας, τον ερχομό των θεϊκών αρχόντων, τους ανθρώπους και τα δεινά τους.

Ήταν πραγματικοί οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου;