Την απόφασή της να είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία ανακοίνωσε η ηθοποιός-θρύλος Τζίνα Λολομπριτζίτα εξηγώντας ότι «βαρέθηκα με τους πολιτικούς που καυγαδίζουν»

Η Λολομπριτζίτα, η οποία έκλεισε τα 95 της χρόνια τον Ιούλιο, επιθυμεί να είναι υποψήφια με το κόμμα ISP, ένα ευρωσκεπτικιστικό και κατά του Μάριο Ντράγκι κόμμα που διαφωνεί με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Μιλώντας στην Corriere della Sera η 95χρονη ηθοποιός δήλωσε ότι έμπνευσή της ήταν ο Μαχάτμα Γκάντι «για τον τρόπο με τον οποίο ενεργούσε, τη μη βία» προσθέτοντας ότι είναι φίλη της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ινδίας, της Ίντιρα Γκάντι: «Τη συναντούσα κάθε φορά που επισκεπτόταν τη Ρώμη. Ήταν μια θαυμάσια γυναίκα».

Σε δηλώσεις της τον Ιούλιο είχε τονίσει ότι ήταν αποφασισμένη να παραμείνει δημιουργική και ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που διαθέτει «για σπουδαία πράγματα, ειδικά για τη χώρα μου».

Η τελευταία φορά που η Τζίνα Λολομπριτζίτα είχε προσπαθήσει να εμπλακεί με την πολιτική ήταν το 1999 όταν τότε ήταν υποψήφια για τις Ευρωεκλογές με το κόμμα του Ρομάνο Πρόντι.

Τα κόμματα έχουν προθεσμία έως τις 22 Αυγούστου για να συμπληρώσουν τις λίστες με τους υποψηφίους τους.

Η Τζίνα Λολομπριτζίτα, η «Lollo», όπως έγινε γνωστή ήταν μια από τις δημοφιλέστερες Ευρωπαίες ηθοποιούς και sex symbol της δεκαετίας του 1950 και του 1960 διεθνώς.

Υποδύθηκε την Εσμεράλντα δίπλα στον Άντονι Κουίν στην «Παναγία των Παρισίων» του 1956, υπήρξε «Η ωραία της Καλκούτας» του John Sturges και πρωταγωνίστησε στο «Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά» (1959) του King Vidor, με τον Γιουλ Μπρίνερ.