Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός παρουσιάζει συνεχή, ανοδική πορεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού Υπουργείου Υγείας. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν μολυνθεί 18.610.011 άνθρωποι με τον ιό , ενώ 168.425 έχουν «χάσει» τη ζωή τους.

«Συμβουλεύουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν πάντοτε τη μάσκα, στους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Το φθινόπωρο θεωρούμε ότι θα έχουμε επικαιροποιημένο εμβόλιο, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό εναντίον όλων των μεταλλάξεων του κορωνοϊού», ανέφερε ο Ιταλός Υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Παράλληλα, σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας (από την Τοσκάνη έως τη Ρώμη και την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνιας) λόγω της… κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων, άρχισαν να λειτουργούν ξανά οι πτέρυγες των νοσοκομείων, για αποκλειστική εισαγωγή ασθενών με κορωνοϊό.

Χθες (01/07), στην Ιταλία τα περιστατικά κορωνοϊού ανήλθαν σε 86.334, με 72 θανάτους. Το 27.3% των διαγνωστικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ήταν θετικό.

Το έκτο «κύμα» ήλθε νωρίτερα, οι επιστήμονες ζητούν μέτρα πριν γίνει… τσουνάμι

Αιφνιδίασε ακόμα και τους επιστήμονες το νέο «κύμα» της πανδημίας εν μέσω καλοκαιριού, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος ζήτησε επιστροφή των μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς.

«Το έκτο “κύματης πανδημίας του κορωνοϊού άρχισε νωρίτερα, μάς εξέπληξε», ανέφερε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για μέτρα.

Υπογράμμισε ότι «πρέπει να εισάγουμε υγειονομικά πρωτόκολλα, αν επιθυμούμε να ελέγξουμε την πανδημία» και προσέθεσε πως «έχει αρχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα».

Τόνισε ότι η νέα παραλλαγή έχει σοβαρές επιπτώσεις στις μεγάλες ηλικίες.  «Κανείς από όλους όσοι ήλθαν την 29η Ιουνίου στο νοσοκομείο, δεν είχε κάνει την 4η δόση», επεσήμανε.

Τέλος, υποστήριξε ότι: «προφανώς και προτείνω μέτρα για να έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Το πρόβλημα αρχίζει και λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα, προτού η κατάσταση μετατραπεί σε… τσουνάμι».