Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι στη χώρα υπάρχουν ακόμη πάνω από έξι εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 6.103.160 κατοίκους της χώρας. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 40 με 49 ετών και σε εκείνη 50 με 59 ετών.

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Αυτό το νέο κύμα κορονοϊού πλήττει σημαντικά όλη την Ευρώπη. Και στην Ιταλία καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. «Παραμένουμε, βέβαια, μια από τις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση χάρη στην εκστρατεία εμβολιασμού μας», πρόσθεσε.

Σούπερ πράσινο πάσο

Συνολικά, έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 το 88% των κατοίκων και τη δεύτερη το 85%. Την αναμνηστική δόση, έως τώρα έκαναν δέκα εκατομμύρια Ιταλοί. Τις επόμενες ημέρες, οι υγειονομικές αρχές στοχεύουν οι εμβολιασμοί να φθάσουν τις 500.000 ανά εικοσιτετράωρο.

Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρεται στα σχέδια της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, αν τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίσουν να αυξάνονται και το σύστημα υγείας της χώρας τεθεί υπό πίεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση της Ρώμης θα επεκτείνει τη χρήση του «σούπερ πράσινου πάσου» και στους χώρους εργασίας. Κάτι που σημαίνει ότι, για να μπορεί κανείς να πηγαίνει στην δουλειά του, θα πρέπει να διαθέτει – υποχρεωτικά – πιστοποιητικό εμβολιασμού.