Μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, έφτασαν στο μικρό νησί της Λαμπεντούζα, στα νότια της Σικελίας, πάνω από δυο χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Συνολικά, οι αφίξεις πλεούμενων και οι επιχειρήσεις διάσωσης ξεπέρασαν τις σαράντα. Σε βοήθεια των πλοιαρίων με τους μετανάστες έσπευσαν ταχύπλοα της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, του λιμενικού και σκάφη μη κυβερνητικών οργανισμών.

Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην Ιταλία τις τελευταίες δυο ημέρες, προέρχονται από το Καμερούν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γουινέα και τον Νίγηρα. Παράλληλα, συνεχίζουν να παρουσιάζουν διαρκή αύξηση και οι αφίξεις «απελπισμένων της θάλασσας» από την Τυνησία. Το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λαμπεντούζα, από χθες είναι και πάλι υπερπλήρες.

Εν τω μεταξύ πολλαπλασιάζονται και τα δυστυχήματα στη θάλασσα στις ακτές της Αφρικής. Τουλάχιστον πέντε σκάφη έχουν χαθεί στα ανοιχτά της Τυνησίας τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι νεκροί ήταν τουλάχιστον επτά, αλλά οι αγννούμενοι ξεπερνούν τους 60, ανέφεραν οι αρχές της Τυνησίας.

 

Διαβάστε περισσότερα