Για να αναπτερώσει το ηθικό των Ιταλών εν αναμονή του σωτήριου εμβολίου, η κυβέρνηση στράφηκε στον αρχιτέκτονα και ειδικό του αστικού σχεδιασμού, Stefano Boeri. Γνωστός για τα λεγόμενα «κάθετα δάση» στους ουρανοξύστες του Μιλάνου, ο Boeri προσπάθησε να βοηθήσει τη χώρα του μέσα από τη δύναμη των λουλουδιών. Ο αρχιτέκτονας σχεδίασε 1.500 κιόσκια στολισμένα με το λουλούδι «πρίμουλα», στα οποία θα διανεμηθεί το εμβόλιο.

 

«Η πρίμουλα είναι το πρώτο λουλούδι που ανθίζει στο τέλος του χειμώνα, ακόμη και τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό», εξήγησε ο Boeri σε συνέντευξή του, αποκαλώντας το όραμά του για τον σχεδιασμό των κτιρίων «ένα ηχηρό μήνυμα που γίνεται κατανοητό από όλους».
Η Ιταλία ενέκρινε την πρότασή του και την Κυριακή, οι πρώτοι υγειονομικοί υπάλληλοι εμβολιάστηκαν κάτω από αφίσες με το επίσημο σύνθημα της χώρας για το πρόγραμμα: «Με ένα λουλούδι, η Ιταλία ξαναγεννιέται».

Οι επικριτές του προγράμματος βρίσκουν ότι η έμφαση της κυβέρνησης στο μιλανέζικο σχέδιο είναι κακόγουστη στο πλαίσιο της πανδημίας.