Για να αναπτερώσει το ηθικό των Ιταλών εν αναμονή του σωτήριου εμβολίου, η κυβέρνηση στράφηκε στον αρχιτέκτονα και ειδικό του αστικού σχεδιασμού, Stefano Boeri. Γνωστός για τα λεγόμενα «κάθετα δάση» στους ουρανοξύστες του Μιλάνου, ο Boeri προσπάθησε να βοηθήσει τη χώρα του μέσα από τη δύναμη των λουλουδιών. Ο αρχιτέκτονας σχεδίασε 1.500 κιόσκια στολισμένα με το λουλούδι «πρίμουλα», στα οποία θα διανεμηθεί το εμβόλιο.

 

Ιταλία : Λουλούδια ενθαρρύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν - ΤΑ ΝΕΑ

«Η πρίμουλα είναι το πρώτο λουλούδι που ανθίζει στο τέλος του χειμώνα, ακόμη και τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό», εξήγησε ο Boeri σε συνέντευξή του, αποκαλώντας το όραμά του για τον σχεδιασμό των κτιρίων «ένα ηχηρό μήνυμα που γίνεται κατανοητό από όλους».
Η Ιταλία ενέκρινε την πρότασή του και την Κυριακή, οι πρώτοι υγειονομικοί υπάλληλοι εμβολιάστηκαν κάτω από αφίσες με το επίσημο σύνθημα της χώρας για το πρόγραμμα: «Με ένα λουλούδι, η Ιταλία ξαναγεννιέται».

Οι επικριτές του προγράμματος βρίσκουν ότι η έμφαση της κυβέρνησης στο μιλανέζικο σχέδιο είναι κακόγουστη στο πλαίσιο της πανδημίας.