Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στην βορειοδυτική Ινδία και πιο συγκεκριμένα στο Ασάμ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες, ενώ έχουν δημιουργηθεί και πολλές υλικές ζημιές, όμως, δεν έχουν αναφερθεί νεκροί.

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ινδία

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών Ρίχτερ και σημειώθηκε σε πολύ μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών και σημειώθηκε σε βάθος σχεδόν 29 χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα του Ασάμ, όχι μακριά από τα σύνορα της Ινδίας με το Μπουτάν.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:21, ώρα Ελλάδος, κατά τη δεύτερη πηγή (USGS). Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδίας έχει λάβει αναφορές για θύματα και σοβαρές υλικές ζημιές εξαιτίας του σεισμού.

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην βορειοδυτική Ινδία

Κάτοικοι της Γκουάχατι, της πρωτεύουσας του Ασάμ, ανέφεραν πως ο σεισμός, που ακολουθήθηκε από αρκετούς δυνατούς μετασεισμούς, ταρακούνησε κτίρια και προκάλεσε ρωγμές σε τοίχους.

Στέλεχος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδίας ανέφερε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι υπάρχουν και θύματα εκτός από υλικές ζημιές, χωρίς, όμως, να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

 

Διαβάστε επίσης για την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ινδία που προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όλο τον πλανήτη, καθώς απειλεί να εκτροχιάσει ακόμα και την πορεία των εμβολιασμών:

https://radar.gr/article/102273/pagkosmia-anisyxia-gia-tin-india-neo-rekor-kroysmaton-kai-thanaton-apo-covid-19

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.