Τέσσερις μέρες πριν ανατείλει η νέα χρονιά, η ελπίδα για την αρχή του τέλους της πανδημίας γεννιέται σήμερα τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη με την έναρξη των εμβολιασμών. Μπορεί τα περιοριστικά μέτρα στην καθημερινότητά μας να εξακολουθήσουν να ισχύουν και το επόμενο διάστημα, ωστόσο ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την μάχη απέναντι στον κορονοϊό που φαίνεται πλέον να κερδίζεται. Όλα είναι έτοιμα στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής (Ευαγγελισμός, Αττικόν, Σωτηρία, Ασκληπιείο και Θριάσιο) προκειμένου στη 1 το μεσημέρι να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί και να δοθεί το σύνθημα της επιχείρησης “Ελευθερία” σε ολόκληρη την χώρα. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η μεταφορά των δόσεων του φαρμάκου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία.
Νοσηλεύτρια η πρώτη που θα κάνει το εμβόλιο
Όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο για συμβολικούς λόγους θα είναι ένας ηλικιωμένος και μια νοσηλεύτρια. Πρόκειται για την υπεύθυνη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, Ευσταθία Καμπισιούλη, που δίνει καθημερινά συνεχείς μάχες ενάντια στην φονική νόσο και έχει δει από πολύ κοντά τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί ο κορονοϊός.
Θα ακολουθήσει ο Μιχάλης Γιοβανίδης που είναι φιλοξενούμενος σε οίκο ευγηρίας. Οι ηλικιωμένοι άλλωστε είναι εκείνοι που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία λόγω των υποκείμενων νοσημάτων που έχουν.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που θα εμβολιαστεί στις 2 το μεσημέρι στον Ευαγγελισμό. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία για την ασφάλεια του φαρμάκου. Μία κίνηση που έγινε αποδεκτή από όλους εκτός από τον Κυριάκο Βελόπουλο.
Στην έδρα του Τσιόδρα, ο Μητσοτάκης
Στο Αττικό νοσοκομείο, που είναι η έδρα του Σωτήρη Τσιόδρα, θα εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός στις 2:30 το μεσημέρι και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Πρόκειται για μία κίνηση που επιβεβαιώνει τις πολύ καλές σχέσεις που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας που από την πρώτη στιγμή που η πανδημία χτύπησε την χώρα μας, έχουν πολύ στενή καθημερινή συνεργασία. Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει πως θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί προκειμένου να πείσει όσους αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Στον Ευαγγελισμό θα εμβολιαστεί λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και θα ακολουθήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το απόγευμα σειρά θα πάρουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Ιερόθεος.