Περισσότεροι από 175 Παλαιστίνιοι και έξι Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή, οι περισσότεροι από τους οποίους στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, στις πιο εκτεταμένες συγκρούσεις τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πιστοί συγκεντρώθηκαν χθες στην Πλατεία των Τεμενών – Όρος του Ναού για τους Εβραίους – στην τελευταία μεγάλη προσευχή της Παρασκευής του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ωστόσο, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα, και της ισραηλινής αστυνομίας που χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πυροβόλησε πλαστικές σφαίρες ενάντια σε διαδηλωτές. Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως είδε 12 διαδηλωτές να έχουν τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε πως οι αίθουσες των επείγοντων περιστατικών στα νοσοκομεία της πόλης είναι “γεμάτες”.

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της πόλης που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967, κάθε βράδυ εδώ και μία εβδομάδα οργανώνονται διαδηλώσεις στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή έξωση παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος ισραηλινών εποίκων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr