Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, αλλά προσγειώθηκαν στη Μεσόγειο, σημειώνοντας πως δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί ανθρώπων. Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 13 TV μετέδωσε αρχικά τη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Δήμαρχος μιας ισραηλινής πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου ανέφερε επίσης, πως εκτοξεύτηκαν τρεις ρουκέτες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Επιπλέον, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε τρεις μέρες από αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τους 100, ανακοίνωσαν αργά σήμερα οι τοπικές αρχές.

Το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα ανέφερε πως 103 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών και 11 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 580 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των συγκρούσεων το βράδυ της Δευτέρας. Στην ισραηλινή πλευρά, η εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς έχει αφήσει επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Πλήρη κατάπαυση πυρός ζητούν Αίγυπτος και Ρωσία

Η Αίγυπτος και η Ρωσία κάλεσαν το Ισραήλ να σταματήσει να επιτίθεται στη Λωρίδα της Γάζας και να θέσει τέρμα στην αιματοχυσία εν μέσω φόβων για περαιτέρω κλιμάκωση. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ προέτρεψαν, σε τηλεφωνική κλήση που είχαν νωρίτερα σήμερα, πλήρη κατάπαυση του πυρός για να σωθούν ζωές και να ανοίξει ο δρόμος για πολιτικές διαβουλεύσεις.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών τόνισαν τη σημασία «να σταματήσει η στρατιωτική αντιπαράθεση και η διεθνής κοινότητα να αντιδράσει σοβαρά για να προτείνει μια λύση προς μία δίκαιη ειρήνη». Οι δύο ΥΠΕΞ μάλιστα, συμφώνησαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να εντείνουν τις επαφές τους για τον τερματισμό της κρίσης.

Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε έκκληση σήμερα για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, καθώς εντείνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα, τονίζοντας ότι θέλει να δει μια σημαντική μείωση στις πυραυλικές επιθέσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι αναμένει πως θα έχει και νέες επαφές με ηγέτες χωρών της περιοχής για το θέμα αυτό. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε από την πλευρά της ότι η Αίγυπτος, η Τυνησία και άλλες χώρες μπορούν να παίξουν βραχυπρόθεσμα κάποιον ρόλο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Μακρόν και Νετανιάχου θα συνομιλήσουν

Στην ίδια γραμμή αποκλιμάκωσης, και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, «καταδίκασε κατηγορηματικά τις επιθέσεις που ισχυρίστηκε ότι εξαπέλυσε η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες» που «θέτουν σε κίνδυνο τον λαό του Τελ Αβίβ» και υπονομεύουν «την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν, ο οποίος θα συνομιλήσει με άλλους ηγέτες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, «θα εκφράσει τον επείγοντα χαρακτήρα της επιστροφής στην ειρήνη, μιας αποφασιστικής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων» και «την επιθυμία της Γαλλίας να συμβάλει σε αυτό σεβόμενη τις νόμιμες φιλοδοξίες όλων», πρόσθεσε η δήλωση.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.