Το Ισραήλ έχει αποφασίσει με ποιό τρόπο θα απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν την περασμένη Κυριακή, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί η απόφαση για τον χρόνο της επίθεσης.

Η Jerusalem Post, που μετέδωσε την πληροφορία, αναφέρει ότι ο χρόνος της επίθεσης δεν έχει οριστικοποιηθεί. Παράλληλα, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για το χτύπημα, που είναι αρκετά σύνθετες. Είναι πιθανό, γράφει η Jerusalem Post, ότι η απόφαση μπορεί να αλλάξει.

Η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή, μαζική επίθεση από το Ιράν θεωρείται δεδομένη, αλλά ο χρόνος και κυρίως ο τρόπος, παραμένουν αποφάσεις στα χέρια της ισραηλινής ηγεσίας, πολιτικής και στρατιωτικής.

Το CNN ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η ισραηλινή απάντηση θα είναι περιορισμένου εύρους. Το Ισραήλ, πάντα σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, εξετάζει ένα «στενό και περιορισμένο» χτύπημα μέσα στο Ιράν.

Οι ΗΠΑ, πάντως, δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από το Ισραήλ για τα σχέδιά του. «Ελπίζουμε να μας δώσουν κάποια προειδοποίηση ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, όχι μόνο το στρατιωτικό αλλά και το διπλωματικό σε όλη την περιοχή», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ωστόσο ο ίδιος έλεγε ότι «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μας προειδοποιήσουν. Γνωρίζουν ότι όταν μας προειδοποιήσουν είναι πιθανό να δηλώσουμε και πάλι την αντίθεσή μας σε ό,τι πρόκειται να πραγματοποιήσουν».

Οι ΗΠΑ «είναι πεπεισμένες ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση» εάν το Ισραήλ δεν απαντήσει, είπε ο αξιωματούχος για να συμπληρώσει ότι «οποιαδήποτε πρόσθετη κίνηση τώρα ανοίγει μια σειρά από άλλες πιθανότητες, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά τρομακτικές».

Διαβάστε ακόμη: