search

ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Με αεροπορική επιδρομή έθεσε εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού

Τα πλήγματα είχαν στόχο εγκατάσταση της δύναμης Κουντς («Ιερουσαλήμ») των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζει

Ισραήλ: Με αεροπορική επιδρομή έθεσε εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή και έθεσε εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Δαμασκού και έπληξε επίσης εγκαταστάσεις γύρω από αυτό, όπως ανακοίνωσε ο συριακός στρατός.

Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και προκλήθηκαν κάποιες υλικές ζημιές, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου που επικαλείται το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Ο ισραηλινός στρατός δεν είχε να κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές.

Πηγές προσκείμενες σε υπηρεσίες πληροφοριών κρατών της περιοχής ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα πλήγματα είχαν στόχο εγκατάσταση της δύναμης Κουντς («Ιερουσαλήμ») των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζει.

Κατά τις πηγές αυτές, οι Ιρανοί είναι παρόντες ιδίως στη συνοικία Σαγέντα Ζαϊνάμπ, όπου υπάρχει επίσης δίκτυο υπόγειων βάσεων.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, στη συντριπτική πλειονότητά τους από τον αέρα, εναντίον θέσεων των ένοπλων δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά της Χεζμπολάχ.

Το εβραϊκό κράτος σπανίως επιβεβαιώνει ή σχολιάζει δημόσια τις επιδρομές που εξαπολύει, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν πρόκειται να επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του στη συριακή επικράτεια.

Διαβάστε ακόμη: