Παγιδευμένη με εκρηκτικά ήταν σημαία της Παλαιστίνης που κλώτσησε Ισραηλινός έφεδρος με αποτέλεσμα ο ίδιος να τραυματιστεί από την έκρηξη που ακολούθησε.


Όπως μετέδωσαν οι Times of Israel, το περιστατικό συνέβη κοντά στον οικισμό Kohav HaShahar όταν ο έφεδρος που ήταν εκτός υπηρεσίας είδε την παλαιστινιακή σημαία να κυματίζει.

Σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση Rescuers Without Borders, ο άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη και μάλιστα αρνήθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό ερευνούν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Αντιδράσεις των χρηστών του Χ

Το βίντεο του περιστατικού έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφήνοντας διχασμένους τους διαδικτυακούς χρήστες, καθώς κάποιοι ανησυχούν για την κατάσταση του άνδρα και άλλοι αμφισβητούν την απόφασή του να περπατήσει όλη τη διαδρομή από το αυτοκίνητό του για να κλωτσήσει μια σημαία που βρισκόταν εκτός δρόμου.

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων παραμένουν υψηλές στη Δυτική Όχθη λόγω των μακροχρόνιων προβλημάτων μεταξύ Ισραηλινών εποίκων και Παλαιστινίων χωρικών, καθώς και του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Σημειώνεται ότι οι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη θεωρούνται παράνομοι επειδή παραβιάζουν την τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης, η οποία απαγορεύει τη μεταφορά αμάχων σε κατεχόμενα εδάφη.

Διαβάστε ακόμη: