Μια νέα συσκευή μαγειρικής έχει κερδίσει όλα τα βλέμματα στην Ισπανία. Πρόκειται για το πρώτο ρομπότ που παρασκευάζει παέγια, ένα από τα πλέον δημοφιλή πιάτα της κουζίνας της χώρας.

Η συσκευή παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, σε τουριστική έκθεση και έκτοτε έχει προκαλέσει «αναταραχή». Ο ιδιοκτήτης του ρομποτ πρέπει να επιλέξει πρόγραμμα και υλικά και από εκεί και πέρα ο ρομποτικός βραχίονας, που κινείται πάνω από έναν αυτοματοποιημένο φούρνο θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

Το ρομπότ είναι προϊόν συνεργασίας της νεοϊδρυθείσας εταιρείας br5 και της εταιρείας παρασκευής ηλεκτρικών συσκευών για παέγια Mimcook και έως τώρα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξενοδοχείων και αλυσίδων εστιατορίων, όπως επίσης και μιας ιαπωνικής εταιρείας.

«Παρότι πολλοί αισθάνονται άβολα στην ιδέα ότι ένα ρομπότ θα ετοιμάζει το πιάτο που αποτελείται από ρύζι και μαγειρεμένο με κρέας, θαλασσινά και λαχανικά, η δημιουργία του προστίθεται στην αλυσίδα των εφευρέσεων εκείνων που σώζουν εργατοώρες και επιτρέπουν στους ανθρώπους να μοχθούν λιγότερο και να επικεντρώνονται σε περισσότερο δημιουργικά πράγματα», ανέφερε ο ο ιδρυτής της br5.

Το ρομπότ πέρα από παέγια, μπορεί να μαγειρέψει τηγανιτές πατάτες και μπιφτέκια αν συνδεθεί με συσκευές πέρα από αυτή της Mimcook.

«Στο τέλος της ημέρας είναι ένας βοηθός. Και αυτοί ρομπότ είναι, απλά ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται. Όπως και οι καφετιέρες. Κανείς δεν βλέπει αυτές τις συσκευές και σκέφτεται Αμάν! Κλέβουν δουλειές από τους ανθρώπους! Όχι, αυξάνουν τις ικανότητες του ανθρώπου», υποστήριξε ο δημιουργός του, Ενρίκε Λίλο συγκρίνοντας την εφεύρεσή του με τους αποχυμωτές.

Ο μηχανικός και επιχειρηματίας ανέφερε πως είναι κάπως αστείο γιατί η παέγια είναι το τηγάνι και όχι το φαγητό που μαγειρεύεται σε αυτό. Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του φαγητού και πρόσθεσε πως οι άνθρωποι, που συχνά αφαιρούνται, μπορεί να κάνουν λάθος κατά το μαγείρεμα.

«Δεν έχει νόημα για εμάς να ανακατεύουμε το ρύζι, ειδικά όταν κοιτάς το WhatsApp όσο το κάνεις, θα καεί. Αυτό δεν θα συμβεί με ένα ρομπότ», κατέληξε ο Ενρίκε Λίλο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.