Η ισπανική αστυνομία διέλυσε ένα δίκτυο διακινητών ναρκωτικών που προφασίστηκε ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα και συγκεκριμένα επίθεση από όρκα, προκειμένου να μεταφέρει χασίς από το Μαρόκο.

Ο Guardian αναφέρει ότι η ισπανική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε πέρυσι και κατάσχεσε 172 κιλά κάνναβης και πάνω από 63.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι η ομάδα φόρτωνε ναρκωτικά σε ιστιοφόρα στο Μαρόκο και στα ισπανικά ύδατα «προσποιήθηκε μια βλάβη ή ατύχημα και ζητούσε βοήθεια για να ρυμουλκήσει το σκάφος στο λιμάνι».

Τον Ιούνιο του 2021, ένα γιοτ που χρησιμοποιήθηκε από συμμορία ναρκωτικών ελλιμενίστηκε στο νότιο λιμάνι της Μπαρμπάτα, αφού αναφέρεται ότι δέχτηκε επίθεση από φάλαινες δολοφόνους ενώ διέσχιζε τη Θάλασσα του Γιβραλτάρ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πέρυσι, οι ισπανικές αρχές διέταξαν προσωρινά τους ιδιοκτήτες μικρότερων σκαφών να μείνουν μακριά από τις περιοχές της νότιας ακτής της χώρας μετά από αναφορές για περισσότερες από 50 συναντήσεις με θορυβώδεις όρκες.

Μόλις θα έφτανε στις ισπανικές ακτές, η ομάδα θα μετέφερε το χασίς σε μια αποθήκη στη νότια επαρχία του Κάντιθ, από όπου στη συνέχεια θα μεταφερόταν σε όλη τη χώρα.

Η μικρή απόσταση της Ισπανίας από το Μαρόκο, είναι σημαντική για τη μετακίνηση του εν λόγω ναρκωτικού. Η συμμορία θεωρεί την Ισπανία το καταλληλότερο σημείο εισόδου από το Μαρόκο για τη διανομή των ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη.