Κυβερνοεπίθεση διατάραξε την πώληση της υψηλά επιδοτούμενης βενζίνης στο Ιράν σήμερα Τρίτη, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές στα πρατήρια βενζίνης σε όλη τη χώρα.

Η γενική διακοπή της διανομής καυσίμων που είναι σε εξέλιξη στο Ιράν οφείλεται σε “κυβερνοεπιθεση”, δήλωσε σήμερα η πλέον ανώτερη αρχή ασφαλείας της χώρας.

Η Κυβερνοεπίθεση

“Το ανώτατο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι ήταν κυβερνοεπίθεση κατά του πληροφοριακού συστήματος διανομής καυσίμων”, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, που είχε ανακοινώσει νωρίτερα τη διακοπή της διανομής καυσίμων σε όλη τη χώρα” λόγω διατάραξης στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος”.

“Οι λεπτομέρειες της επίθεσης και τα αίτιά της αποτελούν αντικείμενο έρευνας”, πρόσθεσε η ίδια πηγή χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Στην τηλεόραση, τα επίσημα δίκτυα έδειχναν σήμερα κλειστά πρατήρια βενζίνης, μπροστά από τα οποία σχηματίζονταν μεγάλες ουρές αναμονής.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση του ανώτατου συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, “αρμόδιοι αξιωματούχοι” είχαν δηλώσει ότι δεν αποκλείουν ότι μπορεί να πρόκειται για κυβερνοεπίθεση όπως είχαν αναφέρει ιρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση.

“Έκτακτη συνεδρίαση διεξάγεται στην ιρανική Εθνική Ασφάλεια διανομής πετρελαϊκών προϊόντων για την επίλυση του προβλήματος”, δήλωσε η εκπρόσωπος του οργάνου Φατεμέχ Καχί, την οποία επικαλέστηκε η κρατική τηλεόραση.

Το συντηρητικό πρακτορείο ειδήσεων Fars συνέδεσε αυτή τη διακοπή με τη δεύτερη επέτειο της 15ης Νοεμβρίου 2019, ημερομηνία κατά την οποία ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις στο Ιράν μετά την ανακοίνωση της ξαφνικής αύξησης στην τιμή της βενζίνης.