Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέφρασε χθές ο Τζον Κέρμπι, το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει το αίτημα της αστυνομίας του Καπιτωλίου ώστε να πάρει παράταση δύο μηνών η αποστολή φύλαξης του κτιριακού συγκροτήματός από μέλη της Εθνοφρουράς.

«Λάβαμε επίσημο αίτημα από την αστυνομία του Καπιτωλίου για τη συνέχιση της συνδρομής της Εθνοφρουράς στο κτιριακό συγκρότημα της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου. Η αποστολή ζητήθηκε να παραταθεί για τους δύο επόμενους μήνες», ανέφερε ο κ. Κέρμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δεν αποσαφήνισε αν το αίτημα οφείλεται σε συγκεκριμένο κίνδυνο. Τον προηγούμενο μήνα, η υπηρεσιακή επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, η Γιογκανάντα Πίτμαν, μίλησε σχετικά με απειλές από πλευράς εξτρεμιστικών οργανώσεων ότι θα εμποδίσουν τον Δημοκρατικό νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εκφωνήσει την ομιλία του για την κατάσταση της ένωσης ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου.

Στο Καπιτώλιο έπειτα απο την ισχυρή επίθεση οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2021 εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο, προκάλεσαν υλικές ζημιές ενω βρήκαν μοιραίο θάνατο πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μέλος της αστυνομίας του Καπιτωλίου.

Περισσότερα από 300 πρόσωπα αντιμετωπίζουν το τρέχον διάστημα διώξεις για ποινικά αδικήματα διαφόρων βαθμών σοβαρότητας λόγω της συμμετοχής τους στα επεισόδια.

Έκτοτε έχουν τοποθετηθεί μπάρες για την προστασία του χώρου γύρω από το κτίριο του Καπιτωλίου, ενώ 5.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς παραμένουν κινητοποιημένοι για να υποστηρίξουν αν χρειαστεί την αστυνομία. Η αποστολή τους τυπικά θα ολοκληρωθεί τη 12η Μαρτίου.

«Οι αιρετοί μας αξίζουν να έχουν ασφαλές περιβάλλον εργασίας», ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.