Μάχη «σώμα με σώμα» με ένα πούμα, έδωσε μία μητέρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, για να σώσει το πεντάχρονο παιδί της.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, έξω από το σπίτι της οικογένειας στο Καλαμπάσας του Λος Άντζελες. Το πούμα επιτέθηκε στο παιδί και το έσυρε για απόσταση 41 μέτρων. Η μητέρα του παιδιού άκουσε φασαρία και βγαίνοντας έξω, αντίκρισε τον 5χρονο γιο της να σέρνεται από το άγριο ζώο.

Αμέσως έτρεξε προς το μέρος του ζώου με το παιδί και άρχισε να κλωτσά και να χτυπά με τα χέρια της μανιωδώς το ζώο, μέχρι που το πούμα άφησε ελεύθερο το παιδί και τράπηκε σε φυγή. Λίγο αργότερα, ένας ένστολος της υπηρεσίας Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια πυροβόλησε και σκότωσε το ζώο.

«Η πραγματική ηρωίδα της ιστορίας είναι η μητέρα, που έσωσε τη ζωή του γιου της», σχολίασε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Patrick Foy.

Οι γονείς μετέφεραν το παιδί τους στο νοσοκομείο και το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν εκείνο που ειδοποίησε τις αρχές για την επίθεση του πούμα. Το παιδί έχει υποστεί τραύματα στο κεφάλι και το άνω μέρος του κορμιού του, αλλά αναρρώνει, νοσηλευόμενο σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.