Καθώς η παραλλαγή Όμικρον έχει επικρατήσει στα περισσότερα κράτη παγκοσμίως, τα σχέδια πολλών ανθρώπων όσον αφορά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν αλλάξει. Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί εξαιτίας της Όμικρον.

Στις ΗΠΑ, χιλιάδες ταξιδιώτες έμαθαν ότι οι πτήσεις τους για την Παραμονή των Χριστουγέννων ακυρώνονται. Delta και United Airlines ανέφεραν ως αιτία τη μετάλλαξη Όμικρον. Κάτι ανάλογο αναμένεται και για την Πρωτοχρονιά.

Ίδια κατάσταση και για τους Αυστραλούς, όπως περιγράφει το CNN, ωστόσο την Παρασκευή τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα με χιλιάδες πτήσεις να ακυρώνονται παγκοσμίως.

Στο επίπεδο 4 της λίστας επικινδυνότητας

Στο μεταξύ τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών πρόσθεσαν άλλους 8 προορισμούς στην κατηγορία ύψιστου κινδύνου, μεταξύ αυτών η Φινλανδία, ο Λίβανος, καθώς και η χώρα που κατείχε τη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά τις αφίξεις παγκοσμίως, πριν τον κορωνοϊό. Την Ισπανία.

Στο επίπεδο 4 της λίστας επικινδυνότητας που είναι και η υψηλότερη εντάχθηκαν όμως και δύο κρατίδια που συγκαταλέγονται στις πιο πλούσιες στον κόσμο: το Μονακό και το Σαν Μαρίνο.

Από την κόκκινη λίστα του CDC δεν απουσιάζει όμως ούτε η Ελλάδα.

Οι χώρες της Ευρώπης που εντάχθηκαν στο επίπεδο 4, εκτός της Ισπανίας είναι: η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.