Τα κύματα που προκάλεσε ο τυφώνας Ερνέστο οδήγησαν σε κατάρρευση ενός σπιτιού κατά μήκος των Outer Banks της Βόρειας Καρολίνας την Παρασκευή.

Η Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών της κομητείας Dare ανέφερε ότι το σπίτι ήταν ακατοίκητο και κινδύνευε ήδη να καταρρεύσει πολύ πριν οι παλίρροιες του τυφώνα καταστρέψουν την αποδυναμωμένη κατασκευή.

Τα συντρίμμια φέρονται να κινούνται προς τα βόρεια κατά μήκος της παραλίας και το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πάρκων στο Cape Hatteras National Seashore παρακολουθούσε την κατάσταση.

Ο τυφώνας της κατηγορίας 2 βρισκόταν σε απόσταση ασφαλείας πάνω από 1.000 μίλια από την Πολιτεία Tar Heel όταν συνέβη το συμβάν, αλλά λόγω του συνδυασμού του άγριου κύματος και της υψηλής στάθμης των υδάτων, αναμένονταν σημαντική διάβρωση και παράκτιες πλημμύρες κατά μήκος των φραγμένων νησιών.

Οι αρχές προειδοποίησαν ότι «συνθήκες με θανατηφόρα κύματα και ρεύματα είναι πιθανές» για αρκετές ημέρες στις ανατολικές ακτές και σε μέρη του Καναδά, καθώς ο Έρνεστο ενισχύθηκε ξανά σε τυφώνα μετά την υποβάθμισή του σε τροπική καταιγίδα το Σάββατο.

Ο τυφώνας αναμένεται να περάσει κοντά από το Νιουφάουντλαντ του Καναδά αργά τη Δευτέρα ή νωρίς την Τρίτη, χωρίς όμως να πλησιάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Κέντρο Τυφώνων. Ωστόσο, η Νέα Υόρκη έκλεισε τις παραλίες στο Κουίνς και το Μπρούκλιν για κολύμπι το Σαββατοκύριακο λόγω των επικίνδυνων ρευμάτων που προκάλεσε ο Έρνεστο.

Παράλληλα, η πόλη Kitty Hawk της Βόρειας Καρολίνας έκλεισε τις παραλίες το Σαββατοκύριακο και προειδοποίησε για επιβολή προστίμων σε όσους αγνοούν την προειδοποίηση. Κόκκινες σημαίες υψώθηκαν σε πολλές παραλίες της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας την Κυριακή για να προειδοποιήσουν τους επισκέπτες για τα ισχυρά ρεύματα.

Το Σάββατο το απόγευμα, ένας 41χρονος άνδρας πνίγηκε κοντά στο Surf City της Βόρειας Καρολίνας. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Γραφείου Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Surf City, οι παραλίες στην περιοχή παρουσίαζαν επικίνδυνα ρεύματα λόγω του τυφώνα Έρνεστο.

Την Παρασκευή, δύο άνδρες, ηλικίας 65 και 73 ετών, πνίγηκαν με διαφορά λίγων ωρών αφού παρασύρθηκαν από ρεύματα κοντά στην ακτή του νησιού Hilton Head της Νότιας Καρολίνας, σύμφωνα με το Γραφείο Σερίφη της κομητείας Beaufort.

Οι θάνατοί τους δεν συνδέονται άμεσα με τον Έρνεστο, καθώς η περιοχή μπορεί να παρουσιάζει επικίνδυνα ρεύματα όλο το χρόνο, ανέφεραν οι αρχές.

Διαβάστε ακόμη: