Η τροπική καταιγίδα Χένρι έφθασε στη στεριά, στις ακτές των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσαν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, οι αρχές πληθαίνουν τις εκκλήσεις προς τους κατοίκους για να επιδείξουν προσοχή απέναντι στους κινδύνους πλημμυρών και διακοπών της ηλεκτροδότησης.

Ταχύτητα μέχρι 95 χιλιόμετρα την ώρα είχαν οι άνεμοι

Να σημειωθεί πως η καταιγίδα έπληξε τις αμερικανικές ακτές στο ύψος του Ρόουντ Άιλαντ στις 12.15 τοπική ώρα χθες Κυριακή, σύμφωνα με της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Νωρίτερα, το Αμερικανικό Κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων είχε ανακοινώσει ότι οι άνεμοι έχουν ταχύτητα μέχρι 95 χιλιόμετρα την ώρα.

Διακόπηκε συναυλία στη Νέα Υόρκη

Η συναυλία που οργανώθηκε στο Σέντραλ Παρκ με αφορμή «την επανένωση» διάσημων καλλιτεχνών με το κοινό της Νέας Υόρκης, μιας πόλης που επλήγη σφόδρα από την πανδημία Covid-19, διακόπηκε, υπό την απειλή του κυκλώνα Χένρι.

Την ώρα που ο Μπάρι Μανίλοου, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση μαζί με τους Μπρους Σπρίνγκστιν, Πάτι Σμιθ και Πολ Σάιμον, τραγουδούσε, μια φωνή ακούστηκε από τα μεγάφωνα να προτρέπει τους θεατές να κατευθυνθούν γρήγορα και με ψυχραιμία προς την κοντινότερη έξοδο, καθώς πυκνά σύννεφα είχαν καλύψει τον ουρανό.

Περίπου 60.000 θεατές αναμένονταν στη συναυλία, την ώρα που ο κυκλώνας, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα, προσέγγιζε.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονταν να πλήξουν το Λονγκ Άιλαντ, κοντά στη Νέα Υόρκη ή λίγο βορειότερα, στη Νέα Αγγλία, όπως είχε αναφέρει αρχικά το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων (NHC).

 

«Ιστορικές» βροχοπτώσεις στην πολιτεία του Τενεσί, με αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και δρόμους πλημμυρισμένους από λάσπη

Σημειώνεται πως πλημμύρες προκλήθηκαν από τις «ιστορικές», σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, βροχοπτώσεις στην πολιτεία του Τενεσί. Οι εικόνες μάλιστα, στα μέσα ενημέρωσης δείχνουν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και δρόμους πλημμυρισμένους από λάσπη.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, 22 έως 43 εκατοστά βροχής έπεσαν στην πληγείσα ζώνη του κεντρικού Τενεσί μέσα σε 6 ώρες και οι βροχοπτώσεις συνεχίσθηκαν την νύχτα.