Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε σήμερα ότι το αμερικανικό προξενείο στα Άδανα της Τουρκίας «θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεοτέρας» εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων σχετικών με τα γεγονότα στη Γάζα.

«Μεγάλες διαδηλώσεις που σχετίζονται με γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα αναμένονται σε ολόκληρη την Τουρκία για τις επόμενες εβδομάδες», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Οποιαδήποτε συγκέντρωση, ακόμη και αυτή που προορίζεται να είναι ειρηνική, θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να εξελιχθεί σε βίαιη. Η δραστηριότητα διαμαρτυρίας μπορεί να οδηγήσει σε ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, κλείσιμο δρόμων και διακοπή της κυκλοφορίας» προστίθεται.

Σημειώνεται επίσης ότι το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ «έλαβε οδηγίες να ελαχιστοποιήσει τις μετακινήσεις» και να αποφύγει τα ταξίδια στη συγκεκριμένη περιοχή στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εκδώσει συμβουλές από τις πρεσβείες του και σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού και του Αμμάν, όπου υπήρχαν παρόμοιες ανακοινώσεις που ενημέρωναν τους πολίτες των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, πολλές από τις οποίες είχαν στόχο διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: