Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε σήμερα ότι ταυτοποίησε τον ύποπτο που ισχυρίζεται ότι έχει μια βόμβα κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει τα κίνητρα του δράστη. Ο ύποπτος βρίσκεται μέσα σε ένα μαύρο φορτηγάκι. Η αστυνομία πρόσθεσε ότι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό έπειτα από αναφορές για εντοπισμό βόμβας σε βαν κοντά στη βιβλιοθήκη του Καπιτωλίου. Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται κοντά στο Καπιτώλιο και το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Είναι μια έρευνα για απειλή βόμβας», διευκρίνισε η αστυνομία του Καπιτωλίου. Το Κογκρέσο δεν συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα των θερινών διακοπών της Βουλής αλλά υπάλληλοι κυκλοφορούν στον περίβολο του Καπιτωλίου.

fortigaki34

Η αστυνομία «στέλνει διαπραγματευτές για να συνομιλήσουν με έναν άνδρα μέσα σε ένα φορτηγό που συνιστά αυτή την απειλή», μετέδωσε το CNN επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Παράλληλα οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Κογκρέσο, από την άλλη πλευρά ενός δρόμου και ενός πάρκου. Ο περίβολος του Καπιτωλίου φρουρείται αυστηρά μετά τη φονική έφοδο που πραγματοποίησαν στις 6 Ιανουαρίου οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ.

Το ιστορικό 

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι αμερικανικές αρχές έπειτα από αναφορές για εντοπισμό βόμβας σε νταλίκα κοντά στη βιβλιοθήκη του Καπιτωλίου. Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται κοντά στο Καπιτώλιο και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η αστυνομία εκκένωσε επίσης το παλαιότερο κτίριο γραφείων του Κογκρέσου. Σημειώνεται πως το Κογκρέσο είναι κλειστό αυτή την εβδομάδα. Στην περιοχή έχουν φτάσει πυροτεχνουργοί με σκοπό να ελέγξουν εάν η συσκευή που εντοπίστηκε είναι εκρηκτικός μηχανισμός.

Οι ειδικοί ερευνούσαν αν επρόκειτο για εκρηκτικά, ενώ οι αστυνομικοί που μίλησαν το AP το έκαναν υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Το περιστατικό έρχεται μήνες μετά το περιστατικό έξω από τα κεντρικά της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσιγκτον, όπου βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και μία ημέρα πριν χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ ορμήξουν στον Καπιτώλιο τον Ιανουάριο.